int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.9.2015 Kapisu

Zítra po ránu ukončíme parádní pobyt ve vesnici Kapisu.

P9270056

 Hezký týden, který zakončujeme mořskou bouří a slejvákem, který už trvá dva dny. Nic moc.

P9260032

Ovšem předešlé dny byly parádní, teploučké, plné koupání, slunění a pohody. Zdenda dával péči Flíčku a já doplňovala do stránek co bylo potřeba.

P9250030

Internet tady mají v restauraci.

P9250026

Teda, spíše přístřeší z plachty a několik plastových stolků. Ovšem kafíčko, pravá Turecká káva, u které sekundu přemýšlíme, jestli nám to urve srdce hned nebo až za chvíli, je teda podávána s grácií.

P9250028

Překrásné koflíčky a překvapení pod pokličkou maličké mističky.

Turci jsou vůbec nesmírně družný a pořád by se s někým fotografovali a nejlépe s turisty. Zatímco byl Zdenda na rybách, já jsem dostala obrovskou bagetu s grilovanou makrelou a spoustou pariky a rajčátek a to vše zabalené do obrovské srdečnosti. Prostě, jen tak.

P9280070

Přijeli na pláž grilovat dva manželské páry z Trabzomu.  Pak přišli a pozvali mě, jestli si nechci sednout k nim na pláž, ale nejdříve se se mnou potřebovali vyfotit a tak jsem je musela vyfotit i já pro sebe, z čehož měli obrovskou radost. Skvělý zážitek. Vůbec jsme si nerozuměli, ale tak nějak to nikomu nevadilo.

P9290125

Počasí se postupně pomaličku, polehoučku pěkně zkazilo. Už včera byly vlny jako hrom a nedalo se vlézt do moře. Pak se přihnala bouře, v noci blesky a hromy a nakonec obrovské přívaly deště. Teda, říkal to Zdenda, já nic nevím. Když se má spát, tak se spí a ne. Ale ráno, je tak nějak všechno uklizený. Pláž je bez odpadků, restaurace pod širým nebem má uklizeno a odpadky na silnici taky spláchnuté, kamsi. Tak asi to bude pravda.  

P9290097

Začínáme být pomaličku kompletně vyjedený. Místní maličké potraviny, taková smíšenka, jsou skvělé. Výběr gipsů, oříšků, limonád, piva, bonbónů je suprový, ale nám docházejí takové základní věci jako je máslo, hladká mouka, mléko, jogurt a to si netroufám pomyslet na zeleninu nebo ovoce. Tak z tohoto tady nemají nic. Ještě, že alespoň každé ráno mají čerstvý voňavý chleba.

Zítra už pojedeme dál a v Sinopu vše doplníme. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ