int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.3.2016 Methana

Methana má jednu skvělou světlou stránku a to, dvě veliká mola plná vodovodních kohoutů. Natankovali jsme plnou nádrž a poodjeli na konec původního starého mola, kde už nikdo není a já jsem se mohla s klidným srdcem pustit do bohulibé činnosti jako je praní prádla. Naštěstí je jen pod mrakem, teplo okolo 17°C a fouká velmi příjemný větřík.

Takže honem ohřát vodu a pouštím se do díla. Většinou se snažíme najít odlehlejší místo, aby nás nikdo neokukoval a nedělali jsme ostudu.

Ono, když to vše rozložíme a do toho vytáhnu na vyvětrání peřinky, tak je okolo nás pěkný nepořádek, ale to je jen chvíli a pak vše uklidíme a maximálně do večera je jen šňůra s prádlem, kterou jsem se také naučila stále zkracovat. Jak prádlo dosychá, tak ho sbírám, Zdenda kousek popojede autem, pokud to jde a tak nakonec mám velmi krátkou šňůru, která už žádnou pozornost nebudí.

Velkou kliku jsme měli s odděleným sprchovým koutem, který jsme si původně vůbec nepřáli. Teď bych ho nedala. Když všechno prádlo neuschne, mohu ho pohodlně nacpat do sprcháče, otevřít vrchní okýnko, přivřít vchod a do rána je suché. Velmi dbáme na to, aby okolo nás bylo stále uklizeno, nikde se nesmí nic povalovat a veškeré odpadky patří buď do popelnice a pokud zrovna není po ruce, tak je vozíme sebou, dokud nemáme kliku na popelnici. Neexistuje pohozená slupka od pomeranče.

Zdenda rybaří a nějak se mu dneska nedaří ulovit něco pořádného a ty jejich čudly, tak nějak moc nemusíme. Hodně tady loví chobotnice a sepie. Stačí pařát ze slepice a jako závaží kousek řetězu. Návnadu hodí co nejdál od mola a po dnu, na silném vlasci ji táhnou pomalu k sobě. Několikrát jsme to viděli a jak bude možnost, tak to pro fajnšmekry, rybáře, nafotíme, jako inspiraci.

Ještě jsem se dneska pustila do úklidu, klasika. Všechno ven, vyluxovat, vytřít, vyklepat a hlavně všude vytřít prach. Tak toho máme stále dost a dost. Ke kafíčku budou Zdendovi oblíbené čokoládové muffiny. Jen nejsou sluníčkové, dneska musela vypomoct centrála.  

Jako v celém Řecku, tak i tady probíhají masopustní slavnosti.

Přehlídka masek je úžasná a skvělá. Spousta lidí se sjela z širokého okolí a všichni se baví.

Moc se nám to líbí a za chvíli jsme vtaženi do povzbuzování a jásotu.

Srandovní alegorické vozy, někdy jen traktory a na něm masky.

Vypadá to, že je tady množství skupin z různých okolních měst a regionů a d toho všeho dunivá muzika a konferenciér, který průběžně vítá a představuje soutěžící.

Nevíme, kdo vyhrál, ale asi nikdo a všichni. Líbilo se nám, jak jsou i přihlížející různě v maskách a všichni fandí všem.

Hlavně děti, ty si to užívaly ve svých parádních maskách. Spousta princezen a pirátů, kočiček a mořských víl.

Několik tanečních skupin a muzika na plný pecky. Přehlídky jsou až do večera. Musíme říct jedno, neviděli jsme jediného opilce, jediného podnapilého člověka, nikdo se nepotácel opilostí a nikdo nebyl nepříjemný, že by prudil své okolí nebo nějak obtěžoval. Jediné, co se tak nějak trochu popíjelo, bylo místní, velmi slabé pivo ve třetinkách.

Večer jdeme ještě podél pobřeží na dlouhou potulku podél moře, daleko za město a velkým obloukem zpět. Je to tu hezké, jen počasí by mohlo být lepší. Přesně, podle předpovědi začíná krápat a než dojdeme domů, tak budeme mokrý.  

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ