int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.3.2016 Pílos

Krásný den nás vítá a po několika vysloveně ošklivých dnech si užíváme sluníčko.

P3250033

Je teplo, fouká větřík a hlavně, máme pod sebou hydrant s vodou. Pouštím se do praní a velkého úklidu. Jsme na velikém molu, kde skoro nikdo není. 

P3250029

Jen hned u města stojí pár aut. Když už máme hotovo a prádlo skoro suché, přijíždí ruka zákona s tím, že musíme vše uklidit a v žádném případě, žádné židličky a prádlo už vůbec ne. 

P3260038

Říční policie, místo čeho, aby se starali o nelegální migranty a hlídali pobřeží, pouští hrůzu na nás.  Přitom jsme tak daleko od města, nikomu nevadíme a při bordelu, který vládne na celém pobřeží okolo města, je mi to trošku divné, ale jsou neoblomný a velmi důležitý.

Prázdné molo, jen my a pár rybářů.

Nevadí, během chviličky máme uklizeno, prádlo jsem nastrkala na ramínka do sprchového kouta a do mojí části kufru na věšák. Ten mi tam Zdenda udělal právě pro tento případ a skvěle se osvědčil. Velmi doporučuji, šikovná záležitost a v případě potřebu, mohu tyčku pohodlně vyndat. Kdyby náhodou, nevím teda proč, překážela.

P3260061

Odpoledne jdeme na výlet po okolí.

P3260055

Bereme to podél moře a snažíme se obejít místní, velmi starou pevnost.

P3260058

Málem se nám to podařilo, ale nakonec se musíme vrátit. Pevnost v tom nejzazším místě spadá až do vody a brodit se nám teda moc nechce. P3260072

Hlavně je ve vodě velké množství ježků a absolutní nezbytností jsou velmi kvalitní boty do vody. Jinak člověk nemá šanci si neublížit. Ježci jsou zatím podél celého pobřeží Peloponésu, kde jsme byli.

P3260067

Díky našemu obcházení pevnosti jsme prošvihli tu jejich slavnou otevírací dobu. Jako všude je jen do 15:00. Máme smůlu a tak nějak nám to ani nevadí.

P3260075

Pevnost – hrad postavili Turci v r. 1572 a později se na něm vystřídali Benátčané a Francouzi a nakonec Řekové. Jediné co si zaslouží trochu zájmu je to, že se tu odehrála jedna z nejvýznamnějších řeckých námořních bitev. 20. října 1827 vplula do zálivu flotila, 26 řeckých a spojeneckých lodí. V zálivu už na ně čekala flotila 82 tureckých válečných lodí. Mělo sice dojít k vyjednávání, ale jedna loď omylem vystřelila a rozpotala se veliká bitva, která skončila pro Turky přímo katastrofálně. Řekové, kteří údajně nepřišli ani o jedinou loď, potopili 51 tureckých lodí, které stále leží v zálivu. Nechce se mi věřit, že by se Turkům nepodařilo potopit ani jednu, jedinou loď protivníka, ale budiž.

P3260056

Záliv je veliký a moc pěkný. Chrání celý přístav před větrem a blízká písečná pláž je velmi příjemná.

P3260083

Zítra jedeme na Messénský poloostrov, kde je krásná pevnost Methoni. Teda, alespoň na fotkách. Tak uvidíme.

P3260086   

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ