int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.6.2016 Kristiensand - Norsko

Ráno jsme se v odjezdu drobet zdrželi. Zastavovali jsme se u prodejny potravin Rema 1000, která byla hnedle kousek od nás. Ani ve snu nás nenapadlo, že by mohli mít volnou WIFI síť.

Takže jsme hned po ránu mohli v klidu vložit včerejší den do stránek a šli jsme udělat zmapování cen v údajně nejlevnějším řetězci potravin v Norsku. https://www.rema.no/ . Tak nevím, ale dneska mohu s naprostou jistotou říct, tady nám pšenka nepokvete. Pro zajímavost jsem opět vytvořila tabulku cen potravin v odkazu -  Vařím na cestách. Naštěstí si sebou toho hodně vezeme, ale stejně, na dva měsíce nemáme šanci mít úplně všechno a tak mě asi nějaký nákup nemine. Tiše jsem se utěšovala, že pokud budou ceny alespoň podobné, jako ve Švédsku, nebude to tak zlé. Ceny jsou však přímo děsivé.

Jedeme stále boční silnicí E18 do dalšího malého města Grimstad, přímo u pobřeží.

Zdenda má dneska narozeniny a jako dárek jsem mu upekla talíř croissantů, nugátových, ty má nejraději a aby to bylo kompletní´, dostal hubičku a kytku z louky.

Tak Zdendo, hodně zdraví, spokojenosti a spoustu šťastných kilometrů v klidu a v pohodě. 

Jedeme dál směr město Kristiansand. Daří se nám stále jet mimo dálnici krásnou přírodou a maličkými vesnicemi. Je to úžasná cesta, a pokud je jen trocha času navíc, vřele doporučujeme.

Dálnice je kus od nás, ale v žádném případě se to nedá porovnat.  Hodně tady chovají koně a ty mají teď spousty hříbat. Líbí se mi, že krávy mají u sebe na pastvě telátka. Spousta ovcí s jehňaty.Zkrátka něco nádherného. Do toho všeho jezera a řeky. A to je teprve začátek.

Město Kristiansand je poměrně velké město, skoro 80 tis obyvatel. 

P6060082_2

To je na Norsko už poměrně velkoměsto. Taky před městem je obrovský nákupní centrum. Nechápu. To nákupní centrum je mega velký a pro tak málo lidí mě opravdu přijde přehnaně obrovský. Ve městě se absolutně nikde nedá bez placení zaparkovat. Všude jsou stojany na parkovací lístky a cena je zhruba 20 NOR za hodinu. Město samo o sobě není ničím zajímavý a ani nijak valně nás nepřitahuje. Nemá pěší zónu, zkrátka klasické město, o které zas až tak nestojíme. Má zde být velký zábavní park se ZOO, ale je to atrakce hlavně pro děti. My jsme nakonec našli krásné místo na přespání, ale nezůstáváme zde. Je to placené parkoviště s dovedně ukrytým stojanem na parkovací lístky. Ale je pravdou, že společnost dvou velkých Concordů a ještě jednoho obřího integráče dávala už dopředu tušit, že to nebude jen tak ledajaká cena.

Místo to je překrásné a cena za hodinu tomu odpovídala.  Nakonec jsme našli taky krásné místo u parku, kde je spousta kvetoucích rododendronů a zadarmo. Nádhera a Zdenda to má kousíček k moři a už je na rybách.

Místo je velké, vešlo by se sem několik bydlíků a nebo auto s karavanem. Bez problémů.

P6070009

Dalším cílem je Kazatelna neboli Preikestolen. Rádi bychom tam dorazili ve čtvrtek a v pátek se vydali na Kazatelnu. Dál, o víkendu se má kazit počasí. Alespoň tak to hlásí Wynditi. Dneska jsme opět měli okolo 30°C.  

Dnešní trasa je 114 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ