int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.6.2016 Alselbrua - Norsko

Ráno je tak nějak ospalé a než jsme se rozloučili a rozjeli každý svou cestou je pomalu poledne.

My hlavně ujíždíme směr Bodo, potřebujeme dotankovat. Je pondělí a měli bychom stihnout levnou naftu, pokud ovšem budou fungovat pondělní slevy. Vypadá to, že fungují a u Shell nakupujeme naftu za 9.99, což je cena, na Norsko přímo zázračná. Ta samá pumpa o pár hodin později prodává naftu o 3.30 dráž, což je rozdíl o 10,- Kč na litru. Při plné nádrži je to sakra znát.

Zastavujeme u Rema 1000, jednak jsem tam koupila na doporučení párky za skvělou cenu 23 NOK 900 gr. a za další jsme tam měli internet a tak jsme vložili do stránek poslední dny a zážitky. Internet byl tentokrát pekelně slabý a práce na stránkách byla děsivá. Dnešním cílem je přírodní jev Malström v Saltstraumenu. Ten jsme bohužel prošvihly a ještě ke všemu začalo pršet a je pekelný vítr. Jsme kousek od Bodo, a když už jsme zaplatili mýto tak se tam jedeme podívat.

Bodo, není nikterak zajímavé. Je to veskrze moderní město, které je celé parkovací zóna, kde je opět parkování na nějaké povolenky a protože nechceme riskovat další pokutu, odjíždíme. Mimochodem, přišla nám odpověď z firmy, která má na starosti parkování v Bergenu, kde jsme dostali všichni, bez výjimky pokuty. Tak máme smůlu, na naši žádost o prominutí nebo o slevu z pokuty zareagovali tak, že tam byla cedule o parkovací zóně a basta fidli. To že kolegové měli zaplacený celý den, my jen hodiny, nic neznamená, protože bydlíky ve městě parkovat nesmějí vůbec. Škoda, že tam nebylo ještě doporučení, abychom se naučili Norsky.

Pod mostem v Salstraumenu, kde je veliké parkoviště pro obytky a autobusy stojíme jen chvíli. Leje jako z konve a zítra by snad mělo být slušněji.

Odjíždíme, protože parkovné je od 22 – 6 h ráno za 200 NOK. 

Kousek dál stojíme na slušném parkovišti a ráno se k Malstömu vrátíme. 

Rádi bychom viděli, jak se voda valí Salstraumenskou úžinou z Atlantiku, anebo zase zpět do něj.

Dnešní trasa je 99 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ