int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.7.2016 Hattneset - Norsko

Ráno odjíždíme z parádního parkoviště. Tentokrát nás vzbudili ovečky se svými zvonci.

P7020001

Žasnu, že se majitelé nebojí, protože ovce si chvílemi vyrazí na silnici, jehňata skotačí okolo a já jsem z toho celá špatná.

P7020004

Hlídám auta a ovce, trnu hrůzou, kdy uslyším zoufalé bečení a nějak nestíhám. Silnice sice není nijak erc frekventovaná, přeci jenom stojíme stranou hlavního tahu, ale stejně občas nějaké auto projede. Ovce s jehňaty a asi i s jejich majitelem jsou v klidu a mě to nebere rozum.

P7020009

Je nádherný den a my už pomaličku odjíždíme z Lofot. Měli a máme hodně velké štěstí, protože prší převážně v noci a přes den máme nádherné počasí.

P7020018

Příroda je opravdu nádherná a musím říct, stálo a stojí to za to. Mohli jsme cestu pořídit daleko levněji, ale přišli bychom o spoustu překrásných míst. Takže nelitujeme a přesně, jak napsal jeden náš kolega, tu krásu, kterou jsme tady viděli nám už nikdo nikdy nevezme.

P7020029

Po měsíci v Norsku jsem se už vyrovnala s místní drahotou a tak nějak jí beru jako fakt, který je a se kterým nic neuděláme. Hlavně by byla nesmírná škoda si nechat zošklivit putování jen tím, že si tu holt nic nemůžeme dopřát.

P7020014

Mohli bychom si dát místní speciality, koupit parádní svetr, pravý norský a ochutnat v obchodech spoustu dobrot, které neznáme, ale to bychom asi brzo dojeli a s tím naším putováním by byl rychlý konec. Zkrátka to nejde a my se musíme chovat rozumně a dost přemýšlet, než peníze utratíme a za co je utratíme. Takže jsme měsíční rozpočet vyměnili za trajekty, naftu a mýtné brány. To si myslím, že je nejlepší investice.

P7020035

Lofoty jsou přenádherné a každý úsek cesty je jiný, za každou zatáčkou jsou jiné hory a jiné nádherné pohledy. Někdy je to až kýčovité a říkáme si, je to vůbec možné? Ano je a vůbec se nedivím, že se sem mnozí vytrvale vrací. Je stále co obdivovat a pokaždé to musí být trochu jiné putování. Nádhera, kouzlo, pohádka.

Dnešní trasa je 60 kmSundklakk-hattneset-2-7-2016-ujeto-60-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ