int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.7.2016 Kemi - Finsko

Jsme kousek před Rovaniemi a máme v plánu zajet do servisu Dethleffsu, který tam naštěstí je. Včera jsme usínali s pravidelným pískotem lednice a po ránu je klid, mír, sluníčko.

P7170030_2

Naštěstí máme se Zdendou velmi kvalitní spánek a hned tak nás něco neprobudí. Dokážeme v pohodě usnout v blízkosti nádraží, letiště a podobných lahůdek. Lednice je zticha, mrazí a chladí a vše je v pořádku. Nevěřícně okolo ní chodím obloukem a vůbec se chovám velmi ostražitě. Ani se neodvažuji jí otevřít. Snídaně je ale v lednici a tak jí musíme otevřít. Nic, vše se zdá v pořádku. Jsme nastražený, ale lednice, zdá se je v pohodě. Závada je neopravená. Nelze jet do servisu s tím, že nám včera celé odpoledne a večer hlásila závadu a teď je vše v pořádku. Může to být milion věcí, které jsou porouchané, ale když není žalobce není soudce. Zkoušíme ještě několikrát donutit lednici k hlášení závad, ale chová se zcela standartně. Nechce se nám odjet z místa, kde je servis, ale nebudeme tu přeci čekat, až se ta úžasná vymoženost lidstva zase rozhodne nám udělat ze života peklo.

Město Rovaniemi je hlavní město severního Finska, Laponska. Zároveň je to hlavní oficiální pozemské sídlo Santa Klause a jak já říkám kasa cink.

Město bylo ustupujícími nacisty srovnáno se zemí a údajně zde nezůstal jediný celý dům.

Jediné co vlastně všechny přitahuje je velký turistický areál plný suvenýrů, restaurací a kaváren a hlavně vyznačeným polárním kruhem.

Za nějakých 40 EUR se můžeme nechat vyfotit s pravým nefalšovaným Klausem, ale je to hrozné.

Veliké parkoviště, kde se dá pohodlně stát i přes noc a kousek dál spousta prostoru na stání.

My tu tankujeme naftu a zase se vyplatí si město drobet projet. Několik pump nabízí dost rozdílné ceny a je to o tom, jen si vybrat tu nejpříjemnější. I tak je dost vysoká. Téměř 1,2 EUR, což je hodně.

Mraky se honí celý den. Chvílemi prší a pak je zase slunce. Teplota lítá v pěti stupňovém rozpětí.

Dojíždíme k městu Kemi a parkujeme na úžasném místě přímo u řeky, kousek od moře. Jsme pár kroků od vody a kupodivu tu není nijak moc komárů.

Máme příjemný večer, dokonce se ukázalo sluníčko a z města, bůhví odkud, se nám na anténu podařilo připojit k internetu. Anténa je úžasná věc. Jen ještě Zdenda vymýšlí jak jí přidělat na střechu, abychom nemuseli mít pootevřené střešní okno. Máme sice zataženou sluneční clonu, takže dovnitř nám tolik netáhne, ale do zimy to musíme mít vyřešené.

Dnešní trasa je 168 km

Tianien-kemin-17-7-2016-ujeto-168-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ