int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



31.7.2016 Nova - Estonsko

Máme konec měsíce a to pro mne znamená začátek účtování. Má dáti - dal a jak si vlastně stojíme v dalším měsíci našeho velkého putování Evropou.

P7290012

Jsme na Nově, parkovacím místě v lese, kde klid a pohodička. Zdenda byl na borůvkách a hned máme pravé borůvkové hody.

P7290016

Borůvkový koláč s vrstvou borůvek neměl chybu. Málo těsta a centimetrová vrstva borůvek. Zdenda přinesl za hodinku tříkilový kyblík od jogurtu. Lívance a palačinky polité vrstvou rozmačkaných borůvek s cukrem jsou jaksi samozřejmostí.

P7300084

Každé ráno si dáváme ještě mysli s báječným estonským jogurtovým mlékem a teď ještě s několika lžícemi rozmačkaných borůvek. Vitamínová bomba a zdravá snídaně, přesně, tak jak má být. Snídaně si velmi užíváme. Přesně jak říkala moje báječná přítelkyně Petra. Snídaně je u nich doma obřad, který si s manželem vrchovatě užívají. My to máme stejné. Taky v poklidném ránu plánujeme, co budeme dělat, rozebíráme, kam dojedeme, kde zastavíme a co nás ten den čeká a asi i nemine.

P7290077

A když už je poklizeno a jen tak sedíme u ranní kávičky, je to moc fajn. Proto se snažím mít hezky prostřeno a vázička s kytičkou k tomu všemu jaksi patří.

P7290041

Večer grilujeme naložený šašlik a klobásky a konečně jsme dojedli tu naší štiku. Byl jí ale kus. Nikdy bych nevěřila, že dokážeme ve dvou spořádat takovou spoustu rybího masa, aniž by se nám zošklivilo. Ale stejně nám nejvíce chutnala na roštu na ohni, na dřevě. Mnohem lepší než na dřevěném uhlí anebo na oleji na pánvi. Zkoušeli jsme všechny varianty. Jen jsem jí neobalovala.

 P7290019

Místní dřevník před novou zásobou dřeva na grilování. Dřevo je naštípané, perfektně suché, taková všehochuť. 

V pátek přijela služba RMK s várkou dřeva na grilování a čerstvě, čistě umyli toaletu a doplnili toaletní papír.

P7290025

Úžasné. Opět mě pobavil obrázek s návodem, jak se má používat železný klín na štípání dřeva.

P7290021

Ten klín skutečně skvěle funguje a vůbec není potřeba palice, co je na obrázku. Bohatě stačí do spodního špalku bouchnout menším a krásně se rozpůlí, ale co mě pobavil ten obrázek. Nejsem vztahovačná, ale proč je na obrázku zrovna slečna v mini, to netuším. A věřím tomu, že kdyby byl obrázek barevný, tak by to byla blondýna. Jako kdyby byli všichni pánové géniové.

P7290022

Tak nevím, ale bylo by fér to na obrázcích pěkně prostřídat, muže a ženy a ne to mít tak jednostranně zaměřené.

P7290039

Kousek od nás, po dřevěném chodníčku je Baltické moře, 200 m je moc, které teď vypadá spíše jako rybník.

P7290063

Vlny nic moc a  s teplotou vody jsme na tom ještě hůř. Krásné čisté pobřeží, krásný píseček, ale voda studená. Zdenda se koupe a tvrdí, že to jde.

P7290058

Já to dala jednou a mohu zodpovědně prohlásit, žádná hitparáda to teda není.  

P7300109  

Je krásně a tak se vrhám do prádla. Mám nashromážděné utěrky a už jich je tak akorát na jeden modrý lavor.

P7290026

Vody na máchání je v jezeře dost a dost a tak není žádný problém. Sousedi se stany odjeli a my jsme tu osiřeli jen s panem rybářem v karavanu.  

P7290007

Večerní procházky po pláži jsou úžasné. Jsme tu opravdu skoro sami a široko daleko nikde nikdo není.

P7300096

Jen občas dozadu za nás na parkoviště přijedou místní, vykoupou se a jedou zpět. Včera byla sobota a pár rodinek s malými dětmi se na pláži zdrželo tak na půl dne, ale jinak jsme tu v celé obrovské oblasti sami. Plánujeme tu zůstat celkem týden a pak pojedeme dál.

P7300122

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ