int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.4.2016 Thermopyly

Včera večer nás z našeho parkoviště regulérně vyhnala policie. Bohužel, musím uznat, že po právu. V celém areálu, na všech parkovištích je zákaz stání a bydlíkům zvlášť. Jelikož je ještě jaro a obytných aut, karavanů a turistů je opravdu pomálu, tak nějak jsme se naučili, že nás nikdo nevyhání, protože jsme většinou všude sami. Tak, tady jsou důslední a velmi zdvořile nás žádají, abychom vypadli. Doporučují kempy, kterých je tady taky několik, čehož jsme si samozřejmě cestou sem všimli. Hned pod Delfami jsou dva a dál další. Pozdě večer tedy odjíždíme směr Thermopyly s tím, že se někde cestou vyspíme. Nakonec jsme zastavili v prvním městě na trase, Amfissa  a v boční ulici jsme v pohodě přespali.

Ráno už se noříme do pohoří Parnas a stoupáme opět skoro až k oblakům. Den je nádherný a cesta pohodová. Míříme k námi opěvovaným teplým pramenům, do Thermopyl.

Byli jsme tam v polovině prosince a bylo to naprosto fantastické. Máme trošku obavy, z teploty. Už se nám začíná pomaličku oteplovat a voda v potoce je dost horká.

Prameny tečou stále stejně intenzivně a jsou stále stejně teplé. Změna je, že na velkém prostranství, přes potok, jsou rozházené 4 bydlíky. Němci a Francouzi. Jenže jsou tak daleko a stranou, že jim vidíme jen střechy. Na naší straně potoka jsme úplně sami. Tak, honem do hambata a do vody. Je to paráda.

Dnešní trasa je 78 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ