int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.4.2016 Thermopyly

Thermopyles, dějiště to známé bitvy u Thermopyl a my se celý den koupeme. Z hor vyvěrá pramen 40°C nádherně čisté vody s maličko čpavkovým zápachem, který je ovšem opravdu jen stopový a voda je suprová. Veliké divoké parkoviště se spoustou keřů a stromů a uprostřed teče potok plný horké vody. Nádhera.

K pramenu se lze dostat jak sjezdem z kusu placené dálnice nebo jako my, vedlejší silnicí. Není to nejmenší problém a místo stojí za zastávku. Hne naproti nám je památník na dávnou bitvu a ten si necháme na zítra.

Od rána se koupeme v říčce, kterou máme dva metry od auta. Krása, pohádka. Venku je po ránu 17°C a voda má stabilně 40°C. Co více dodat. Plavky nejsou potřeba, neb tady v dohledu nikdo není. Jsme tu osamocený. Vřele doporučuji k zastávce.

Hned vedle nás je monumentální památník na počest spartských a athénských vojáků, kteří sice nezvítězili nad obrovskou přesilou, ale jejich hrdinství v boji bylo a dodnes je legendární. 

Celý den se koupeme v termálním prameni a já mám skvěle. Mám alespoň možnost dokončit takový malý projekt, který mě dost zaměstnal. Tak jako jsem celý jeden měsíc pobytu na Krétě dávala na konec dne jednu místní rozkvetlou kytičku nebo keř, zaujaly mně schodiště. Obyčejné schody a udělat takovou malou přehlídku schodišť na naší cestě s kratičkou historií místa, kde jsme po nich šli.   Bohužel, spoustu krásných, monumentálních a starých schodů jsem propásla. Vůbec jsem netušila, jaká to bude dřina. Projít všechny fotky a vyhledat alespoň trochu slušné a ještě k fotkám přiřadit jejich historii. Zítra už bych se snad mohla předvést. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ