int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.4.2016 Thermopyl

Utíká to. V Thermopylech jsme už pár dnů a v pondělí odjedeme do Meteory. 

P4150033

No, co napsat, říct k Thermopylům? Je to tu skvělé.

P4150052

Od rána do večera se koupeme v naprosto úžasné minerální vodě. Já tolik tepla nemusím, tak si dávám přes poledne pauzu, ale Zdenda, ten je ve vodě permanentně. Dokonce si udělal z místních zdrojů vodní opalovací prkno. P4150030Taky už je parádně opálený.

P4150088

Je až neuvěřitelné, že pramen už znali v dávnověku 

a jak jsem se zmiňovala v posledním dni, tak když se tu odehrávala slavná bitva u Thermopyl v roce 480 př. n. l. tak už to tu bylo, známe jako místo s teplými prameny nebo jinde zmiňované místo s kouřící vodou.

P4110004

Zkrátka 2,5 tisíce let a víc tu teče tento neuvěřitelný potok.  Kde se bere tolik vody teplé 41°C ? 

P4110012

Kousek nad námi je prameniště, nebo lépe řečeno kousek nad námi voda vyvěrá ze země. Kouzelné místo, kde na kamenitém podloží, mezi kamínky vyvěrá nádherně čistá voda.

P4160019

Tak si užíváme poklidu a všem, kdo tudy náhodou budou projíždět, doporučuji zastávku. Hlavně když bude chladno, to se koupání teprve užije. Byli jsme si akorát dotankovat vodu. Hned kousek od nás u velikého památníku je kohout, kde si všichni mohou natankovat podle libosti. Voda je kvalitní, ale stejně ji všechnu převařuji. Nestojíme o nějaké problémy a naučila jsem se, že večer převařím největší hrnec, co mám, papiňák vody s ovocným čajem. Do rána čaj vychladne a pak už jen stačí pár koleček citronu a máme skvělé pití na celý den. Včera jsem to počítala a vlastně jsme dohromady vypili 6 l  slabého ovocného čaje. Vařím na druhý den a do kyblíčků večer, když už se ochladí a vaření není utrpením. 

P4160002

Včera jsem udělala výborný těstovinový salát s kde čím a máme ho studený se zelným salátem a rajčátkem. Spousta cibule na půlkolečka, plátky česneku, kuřecí prsa na kostičky, pórek, žampiony ze skla, olivy, paprika. To vše orestuju ve velké pánvi od remosky a nasypu do toho těstoviny a zamíchám. Nacpu do mističek, a když je to vychladlé, tak v lednici takový salát vydrží několik dnů. Hodně ho dělám a beru sebou na výlety.

P4150018

Nejenže tady krmíme toulavého pejska, ale přidal se ještě tenhle krasavec. Ale je strašně plachý. 

Teplota nám tu šplhá k 30°C a na nějaké teplé jídlo stejně není chuť. Jeden den hlásila Wynditi, že bude oblačno, zataženo a ochladí se. Těšili jsme se na chladnější den, ale bohužel.

P4160013

V poledne se mraky rozehnaly, vysvitlo slunce a v tu chvíli bylo skoro 30°C.  Místa na parkování i pro karavanu karavanistů je tu opravdu spousta a lze si vybrat, komu co bude vyhovovat. Na nákupy je to taky blízko. Lamia je kousek, Zdenda říká asi tak 5 km. Větší město, kde je absolutně vše. My tam kupovali internet ve WIND a v Lidlu potraviny.  

P4160026

Ještě tu strávíme zítřek a v pondělí už je plánovaný odjezd. Velitel vozu rozhodl, a to holt jinak nejde. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ