int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.4.2016 ČESKO - Přerov

Dnešní den je posledním dnem našeho zimního putování a po 233 dnech se vracíme.

P4260002

Plavně přejíždíme ze Slovenska do naší milé domoviny. 

P4260007

Na Slovensku je ještě ošklivo, ale jak přijíždíme k hranicím, začíná se ukazovat sluníčko. 

P4260013

Jakoby nás ta naše česká kotlinka vítala. 

P4260015

Hraniční přechod, jeden z nejmenších a my jsme tu sami. Hlavně si užíváme hluboké smrkové lesy, které nám hodně chyběly. Všude. Palmy jsou krásné, ale není nad pořádný smrkový nebo borovicový les. 

P4260033

Oba dva jsme tak trochu dojatý. Nejenže se nám podařila tak dlouhá cesta, ale v pořádku se vracíme domů. Jsme Češi, a i když se teď pár let budeme toulat po Evropě, tak domů se vracíme strašně rádi. 

P4260031

Za chvíli, za pár dnů sice pojedeme dál, ale teď si na plno užíváme první překrásnou českou vesnici, první překrásnou českou silnici plnou děr, první překrásný smrkový les a vůbec. 

P4260029

Je nám dobře a jsme šťastný. Jak tak koukáme, tak tady se příroda teprve probouzí a obdivujeme rozkvetlou trnku u silnice. 

P4260037

Viděli jsme spoustu krásných květů, rozkvetlých stromů a exotických kvetoucích keřů, ale není nad naší obyčejnou, bíle kvetoucí trnku u lesa.  

P4260038

Musíme vyřídit spoustu úřadů, čehož se děsím, ale máme skoro vše předjednané, imejlem objednané, tak snad to běhání po úřadech nebude tak bolet a půjde jako po másle. Preventivní lékařské kontroly, vyzvednout nové vrtule na drona,  náhradní díly na letadlo, dokoupit háčky, doladit zabezpečení vchodových dveří, opravit GPS hlídání, dát fotoaparát do servisu a spousta drobností, které musíme vyřídit. Návštěvy přátel, rodiny a příbuzných,  které rádi podnikneme, než vyjedeme dál. Vše bude záviset na tom, za jak dlouho nám udělají nové pasy. Budeme si nechávat dělat klasické s normální délkou platnosti. Rychlopasy mají omezenou trvanlivost a nemá cenu za rok, či jak dlouho platí, to vše podnikat znova. Předpokládáme tři neděle. Není ještě sezona, tak snad to tak bude. Jakmile získáme pasy, ihned vyrazíme na sever.

Každopádně, do stránek ještě zítra, nebo jak se mi to podaří zpracovat, přibude shrnutí cesty z Řecka do Čech přes Bulharsko, Rumunsko a Maďarsko. Vytvářím tabulku cen nafty a plynu, poplatků a drobných poznatků a doporučení, na co si dát tak trošku pozor.

P4260043

Mám ještě několik restů v kartě UNESCO, které určitě doplním. Podklady mám nachystané, Zdenda mi už dávno nahrál fotky do galerie a teď už jen mít trochu času. Rozepsaný Deníček je také před dokončením. Dojmy pojmy z Řecka. Co nás překvapilo, dostalo, rozlobilo, co se nám líbilo a tak. Klasika. Takové moje ohlédnutí za Řeckem.

Dnešní trasa je 137 km

Predmier-prerov-26-4-2016-ujeto-134-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ