int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.5.2016 Leuna Německo

Odjíždíme z Chebu směr hranice do Německa. Hraniční přechod Vojtanov zeje prázdnotou.

P5230001

Nikde nikdo není a v klidu pomalu projíždíme opuštěným územím. 

P5230005

Jedeme směrem do přístavu Rostock. Jedeme chvíli po dálnici a chvílemi Zdenda sjíždí, abychom si také užili venkova. 

P5230007

Hrázděné stavby jsou krásné a hraniční oblast je plná udržovaných starých staveb. Počasí je nic moc. Celý den se honí mraky a občas poprchává. Stále plánujeme trasu pro Norsko. Máme celkem tři možní varianty cesty nahoru na Nordkapp. Nejdelší a nejdražší podél pobřeží. Kterou bychom rádi absolvovali, ale trošku nás brzdí docela slušná finanční náročnost. P5230008

Další trasa je přímá, rovnou z Oslo po dálnici E6, kterou všichni znají a kudy valná většina cestovatelů jede. Ta je také nejlevnější. Pak zvažujeme variantu odjet z Oslo na jih a projet celý jih Norska podél pobřeží a pak se asi tak v polovině Norska napojit na dálnici. Každopádně, máme ještě dost času na rozhodování. Na Norskou dálnici jsme přihlášený od 6. června a podle pravidel můžeme být v Norsku 60 dnů. Času bychom měli mít dost. Teď ujíždíme do Rostocku a přeplavíme se do Švédska. Přístav Trelleborg bude začátkem našeho putování po severských zemí. Takže máme jako první Švédsko, kterého zvládneme jen kousek, ale určitě si nenecháme ujít města Malmö, Halmstad a Göteborg. Pak už budeme na hranicích s Norskem na dálnici E6. Klasicky, co půjde objedeme, ale moc iluzí si nedělám. Zdenda spočítal, že našich 5000 NOK nám nejspíš, asi, možná, určitě nebude stačit. Tak jsem na to sama zvědavá, ale počítali jsme s tím, že sever nebude nijak laciný a pojedeme ho jen jednou a byla by škoda si cestu neužít.

P5230017

Na noc parkujeme na parkovišti u Leuna u Lipska. Stojíme klasicky u Mc Donalds. Slibují tři hodiny internetu zdarma. Zatím se s námi nechtějí dělit a Zdenda se pokouší připojit. Já vařím na cestu do kyblíčků. Budeme mít vepřové na kmíně a vývar z kostí se zeleninkou a kapání.

Dnešní trasa je 178 km

2-cheb-leuna-23-5-2016-ujeto-178-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ