int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.5.2016 Trelleborg - Švédsko

Nakonec zůstáváme v autě a tak nějak si děláme co je potřeba. Zdenda se zlobí se slabým signálem od WIFI, potřebuje si stáhnout ještě nějaké mapy do navigace a já jsem si v klidu poklidila a uvařila segedínský guláš s knedlíčkem. Chtěli jsme se podívat do starého města, ale nakonec jsme to vzdali, protože je to poměrně od nás daleko a ještě ke všemu to vypadá, že začne každou chvíli pršet.

Máme pocit, že mraky jsou těsně nad námi. Lístky máme na 16 h a nalodit bychom se měli něco před 15h. Opět, vše je velmi intuitivní. Cedule hlásá Trelleborg a stačí se jen držet směrovek a pak už je na řadě společnost, u které máme zakoupený lístek. Naše TT-Line je hned vedle ostatních, ale funguje to přesně jako na Krétě. Vedle nás jsou bydlíci, kteří mají jet jinou společností, ale nakonec jsou u nás na lodi. Takže, žádný nervy, když máme zakoupený lístek na jinou společnost a nakonec jedeme také jinou. Oni si to asi mezi sebou pěkně prohazují. U kontrolní budky konečně dostáváme už palubní lístek. Hrdě vytasíme naše zbrusu nové pasy a jedeme dál. Kdybychom pašovali do Švédska plný auto migrantů, každému by to bylo šumák. Žádná kontrola, žádná, byť sebemenší snaha o zastavení uprchlické vlny a podobně jak se o tom píše. V přístavu bylo asi 10 lidí zcela evidentně jiných, než evropských rysů a to je tak vše.

Na lístku máme rukou napsané číslo, které je potřeba sledovat na zemi. Je to chlíveček, kam se máme postavit. U elektronické brány přiložíme čárový kód z palubního lístku a jsme vpuštěni dál. Chvíli čekáme na našem čísle a už si nás regulovčík diriguje, kam máme jet.

Posunky, a jelikož je jich tam několik, s přehledem dostrkají i toho největšího zmatkáře na to správné místo na lodi. Jsou to profíci a aut už nalodili tisíce, takže vše probíhá v naprosté pohodě.

Pěkně si nás přebere zase regulovčík už uvnitř a přesně ukáže kam zajet a jak blízko.

Velké mezery se netolerují, takže stojí a ukazuje. Všichni zamykáme a jdeme na horní paluby.

Krásná loď a nejvíc se mi líbili překrásné kresby starých lodí.

Je jich tu obrovská spousta a každý obraz pěkně zarámovaný v paspartě a každý jiný.

Jen prohlédnou si jich pár je strašně zajímavé. Plavba potrvá 6 hodin a tak se pohodlně usazujeme u předního okna a užíváme si plavbu.

Zdenda jako znalec věří, že je na palubě pro kamioňáky někde sprcha a skutečně jí objevil. Jen škoda, že jsme si vzali nahoru sebou jen ručníky a ostatní propriety. Kdybychom měli plavky, mohli jsme ještě do výřivek. Nicméně opuštěné sprchy se saunou byli snad jen pro nás. Jak vyjíždíme z Rostocku, míjíme další obrovskou výletní loď.

Nikdy jsme na ní nepluli a ani si to dost dobře neumíme představit. Je to monument pro několik tisíc lidí. Jednotlivé kabiny s balkony v několika patrech a po obou stranách.

A to jsou ty dražší kabiny, protože to samé je ještě uvnitř lodě. Musí to být krásné plavit se třeba po Karibiku a zastavovat v zajímavých destinacích.

Ale to nás už asi nečeká. Nás čeká Švédsko, Norsko a Finsko a to nám ke štěstí bohatě stačí.

Těsně před Trelleborgem se ukazuje sluníčko. Celou cestu je pekeně ošklivo, ale naštěstí moře připomíná rybník.

Výjezd je opět absolutně profesionální a regulovčíci jsou skvělý.

Pomalu se suneme k výjezdu a cedule nás zase vedou ven z přístavu. Podívejte, co se také od nás vyváží.

Nádherný, supermoderní tank poslední generace. Tak takhle by to nešlo, pánové.

Mě se líbí elegantní vlak, který čeká na peróně. Pěkný, ale to je asi teprve začátek. Tak jen dál.

Jedeme z přístavu a hned kousek je po levé ruce moře a velký obchodní dům. Parkování je pouze na dvě hodiny, ale my stojíme kousek dál na parkovišti nikoho. Nemá cenu hned od začátku škádlit ruku zákona a rameno spravedlnosti. Kousíček stojí ještě dva bydlíci, Francouzi. Hned u sjezdu sem je parkoviště u moře kde je také několik bydlíků, ale tam se vybírá 10 Eur za den, ale po 18 h do 8 h ráno je to zdarma.

Paráda, vítejme ve Švédsku.

Dnešní trasa je 309 km

4-rostock-trellebork-26-5-2016-309-km-na-lodi

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ