int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.5.2016 Halmstad - Švédsko

Dneska máme v plánu dojet na další parkoviště u moře před městečko Halmstad. Jedeme na Göteborg a město Halmstad není ničím valně zajímavé a tak se rozhodujeme, že se pokusíme objevit nějaké parkoviště u moře. Zdenda jede chvílemi po okreskách a motáme se podél pobřeží. Chvílemi musíme zpět na dálnici, která je zadarmo a jak to jde, sjíždíme.

P5300003

Nakonec se opět strefil, máme parádní parkoviště u odpočinkové zóny, kam by se pohodlně vešlo několik bydlíků a nebo karavanů. 

P5300007

Je tu hodně parkovacího místa, krásná mělká laguna, kousek od nás je domeček s toaletami a venkovním kohoutem s vodou.

P5300008

My, tady, na našem parkovišti máme své, soukromé a čisté toalety.  Samozřejmě s toaletním papírem. Velká louka je anglický trávník, vysekaná s velkým grilem. Převážná klientela tohoto odpočinkového areálu, louky, koupaliště nebo jak to nazvat, jsou černoši a islámské etnikum. Tak nějak nevím, jak je pojmenovat. 

P5300020

Dočetli jsme se, že ve Švédsku je nejvíce přistěhovalců z Iránu a Iráku, pak následuje Polsko a kupodivu Německo, dál je Holandsko, Dánsko, Turecko. Ty jsou zde nejvíce zastoupený, ale opravdu, mohu odpřisáhnout, že jsme tolik zazátkovaných žen a dívek jako tady neviděli ani v Turecku. 

P5300018

Díky sociálnímu systému, který sice již doznává změn, ale stále je velmi benevolentní, druhá a třetí generace přistěhovalců se dost fláká a Švédové na ně pracují. Je to také vidět tady u nás na naší louce a pláži. Pokud se opalují Švédové, tak jsou to lidi v důchodovém věku nebo vyloženě mládež, ale spousta muslimských rodin, anebo jen skupinek mladíků a mužů. Je samozřejmé, že dámy jsou ošátkované a navlečené jako pumpy. Naštěstí se jedná už o starousedlíky, kteří vědí, jak se chovat, takže nás nikdo neobtěžuje.

P5300010

Dočetli jsme se v místních zprávách o útocích mladíků na malé kluky, ale to jsou vyloženě puberťáci. Ale jak víme, ti ve skupině vrstevníků dokáží být velmi nepříjemný. Takže jsme zase začali praktikovat zvýšené bezpečnostní opatření a na noc máme kurtu na vchodových dveřích. Naštěstí máme sedačku tak konstruovanou, že můžeme mít kurtu zastrčenou hned za ní a rám sedačky nám posloužil k zachycení kurty a ještě jí tam můžeme mít nasazenou na stálo a skovanou. Zdenda vymyslel perfektní zabezpečení vchodových dveří, ale nestihl to vyrobit a namontovat. Než pojedeme na zimu na jih, určitě zabezpečení zrealizuje a nebudeme se muset složitě kurtovat. Budeme mít dveře perfektně zajištěné proti vylomení zámku a i dveří jako takových, zevnitř i při odchodu z auta. Pak už budou zbývat okna a tam prosazuji černou, kovovou, tepanou mříž s růžičkami, ale zatím jsem nenalezla u velitele vozu pochopení.  No, nebylo by to hezké?

Pro porovnání jsem vytvořila tabulku cen potravin ve Švédsku a v odkazu Jak na nákupy je také pár řádek. 

Zdenda zase vytvořil a stále vytváří trasu po Norsku. Takhle vypadá první polovina.

P5300001

Zítra se dostaneme už ke Göteborgu a snad už si konečně vyměníme pár švédských korun.

Dnešní trasa je 80 km8-helsingborg-halmstad-30-5-2016-ujeto-80-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ