int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.1.2016 Archanes

Dneska už konečně a definitivně odjíždíme.

P1080038

Máme namířeno do malebného městečka Archanes, které je kousíček za lokalitou Knósos.

P1080058

Cestou ještě zvládáme Praktikel a musím říct, že okrajová část Hérakleionu je úplně něco jiného, než staré centrum města. P1080059

Parádní vilové čtvrti, skvělé domy, zkrátka zírám.

P1080045

Pěkné a za chviličku, jak vyjíždíme z města, se nám otevírá moc hezký krétský venkov.

 P1080073

Cestou tankujeme u jedné čerpací stanice vodu a po 14 dnech se ozval Flíček. Nemůžeme nastartovat. Problém se startováním se znovu ozval. Naposledy, když jsme měli vyjet z trajektu a teď po 14 dnech bezproblémového startování zase. 

P1080095

Zdenda se opět trochu povrtal v motoru, vylil naftu z filtru, ale už do připravené sklenice. Vše se zdá v pořádku, nafta je čistá a najednou auto nastartovalo a odjíždíme. Sláva. 

P1080111

Město Archanes je sice kousek, ale zdržení cestou a máme pomalu večer. Domlouváme se, že pojedeme ještě dneska večer zpět do Hérakleionu, protože je tam servis a necháme raději auto překontrolovat. Zdenda si už začíná myslet, že závada není ve špatné naftě, ale v něčem jiném a nechce se pouštět do odlehlých částí Kréty s náladovým motorem. Domluveno. Procházka městečkem stojí za to. 

P1080115

Moc hezké městečko, které je velmi staré co do založení, ale je už skoro tma a tak padlo rozhodnutí, že se odtud raději hneme směrem zpět, prohlídku raději zkátíme, a odjedeme abychom byli blízko servisu. Procházíme kouzelné uličky a i přes zimní dobu a skoro večer je vidět, jak je městečko hezké. 

P1080140

Musím poctivě uznat, že všude je čisto, uklizeno, žádný nepořádek u domů, krásné dvorky, které jsou určitě v létě plné kytek, které jsou nyní zazimované. Moc hezké a jsem nadšená. Po prvním dost rozpačitém setkání s Krétou v Héraklionu a dost ošklivém centru jsem nadšená. 

P1080130

Hezké baráčky, krámky, moc hezké městečko. Parkujeme u zavřené továrny na poměrně velkém opuštěném parkovišti. Do městečka jdeme pěšky. Den se s námi loučí krásným západem slunce, které se bůh ví kde vzalo. Skoro celý den je pod mrakem, a když už je skoro tma, mraky se trochu protrhají a nebe nás ohromí úžasnou světelnou podívanou. 

P1080139

Diskutujeme o servisu a možné závadě, samosebou nám to dělá starosti, ale i to holt k cestování patří. Nebudeme tu hajat a nebudeme podnikat výlet na kopec Fourni s minojským hřbitovem, ale chceme jet zpět k servisu. Den se s námi loučí nádherným západem slunce.

P1080172

Máme opět smůlu, je pátek a o víkendu se nejspíše pracovat nebude, ale chceme to zkusit. Třeba tam v sobotu budou. Člověk míní a auto mění. Už jsme nenastartovali, a jelikož je večer a Zdenda už do motoru nevidí a po několika marných pokusech nastartovat zůstáváme na místě a hledáme na internetu servis v Héraklionu, kam také hned píšeme o pomoc. I na to je dobré mít sebou na cestu pár GB na internet. Když nic jiného, najít alespoň nejbližší servis.

Napsali jsme pomocí překladače na servisní pomoc co se nám děje nebo spíše neděje, nacionále auta a GPS kde jsme. Uvidíme, kdy nás vysvobodí. Je devět hodin večer, tak nemá cenu někam volat. Zítra dopoledne to budeme zkoušet.

P1080160

Dnešní trasa je 21 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ