int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.1.2016 Hérakleion

Hned po ránu voláme na všechny možná telefonní čísla a píšeme znovu do servisu v Hérakleinu, že stojíme, kde stojíme a proč stojíme. Stále nic, nejsme úspěšný, ovšem zapomínáme, že tady se pracuje později a v Čechách je ještě málo hodin.

První, kdo se nám ozval je Fiat servis v Hérakleionu s tím, že nám pomoci nemohou, protože my musíme zavolat na asistenci a poslali telefon. Tak ten nefunguje a píšeme zpět, že se nemůžeme dovolat. Paní má s námi trpělivost a snaží se vysvětlit, že ona nám odtah volat nemůže, že to bohužel, musíme udělat my a poslala další, jiné číslo. A to už bylo ono. Dovolali jsme se na Asistenční službu Fiat s italskou předvolbou. Je potřeba čekat na hlášení o předvolbě pro češtinu a neleknout se italštiny, protože automat postupně vyvolává jednotlivé země a čísla. A už jsme byli u skvělé slečny, které jsme nadiktovali VIN auta SPZ a vše co chtěla s tím, že nám zajistila odtah auta, překontrolovala servis, zkrátka vše. Kdybychom nevěděli servis, bývala by nám zajistila i servis, ale protože jsem si vybrali záruční servis z servisní knížky. 

Potom jsme ještě dostali SMS s časem příjezdu odtahu. Tak a všichni padejte v údivu, tak jako my, odtah přijel s čtyřminutovým předstihem. Suprový servis.

Přijel pán s autem, velmi jemně natáhnul našeho Flíčka na lyžiny a už jsme jeli. Velmi, velmi decentně a pomalu. 

Zážitek, který bych si klidně odpustila, ale stalo se a už si to drandíme do servisu. Každopádně s malou dušičkou, protože nevíme, co se nám vlastně s Flíčkem stalo, závada nám zůstává stále utajena a máme veliké obavy, aby nám na závadu platila záruka.

Stále ještě pořád bylo riziko závady okolo nekvalitní nafty a na to by záruka nespadala. Slečna, teda, podle hlasu, se ještě SMS dotázala, zda je vše v pořádku a jestli vše proběhlo k naší spokojenosti. Neuvěřitelné. Kontakty ještě uvedu v RPC – důležité odkazy.

Servis je perfektní, veliký, a když jsme šli dovnitř, paráda. 

Všude čisťounko a v jedné kóji je ve výšce kolegáček. 

Ihned se nás ujali, přestože prostor před servisem je našlapaný auty na opravu.

Diagnostika a po chvíli tápání a hledání, víme původce závady.

 

Je to tohle mrňavé čidlo, prý za 3 Eur, kterých je vedle sebe několik, skoro totožných, pro mne k nerozeznání a za dny už mám jakousi představu, že těch pitomých čidel je v autě hodně.

 

I při nejlepší Zdendově vůli, nebyla šance bez připojení k počítači a diagnostice závadu najít. Ještě nezbytné ověření ve Fiatu a můžeme odjet. Vše bylo v rámci záruky zadarmo. Jsem přešťastná, jednak že to nebylo nic vážného a hlavně, závada byla objevena a odstraněna. Zdenda se hlavně bál, že když přijedeme do servisu s tím, že nám to občas nestartuje, tak nejspíše nic neobjeví a budeme se závadou jezdit dál a čekat, kdy se zase objeví. Nakonec bylo dobře, že se to nepodařilo zprovoznit alespoň na dojetí k servisu. Jedna věc nám  chyběla a to, tažné lano. Nemáme tažné lano, které musíme koupit. Když už seženeme nějakého odvážlivce, který by nás i odtáhnul, tak musíme mít své lano na odtah. Zdenda o něm uvažoval, než jsme vyjeli, pamatuji se, že jsme o tom mluvili, zda ho koupit nebo ne. Nejedná se o peníze, stojí pár korun, ale o místo a hlavně, vždyť to máme nové, tak ksakru, se hned tak nemůže nic stát! Ale může a velmi rychle.

Dnešní trasa je 21km odtah a 4 km na park.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ