int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.11.2016 Ksamili - Albánie

Dneska byl den pravdy a bohužel, ukazuje se, že lednice stále nepracuje jak má. Do rána se opět začmoudila horní mřížka a plyn, který odchází, smrdí. Už pozdě večer jsme cítili jakoby špatně spalovaný plyn, který šel z horní mřížky. Jasně, stále něco není v pořádku. Lednice chladí, mrazák mrazí, ale stále se zanáší.

Takže, hned po snídani se mezinárodní dvojka složená ze Zdendy zástupce Čech a Moravy a Leszka zástupce Polska vrhá do dalšího boje s tou naší lednicí. Znovu vše odstrojit, znovu vše vyčistit. Tentokrát už jde demontáž mnohem lépe.

Pb010058

Zdendovi se včera podařilo nahoře v komínku povolit šroubek, který držel jakousi vrtulku v komínku.  Chudák, málem si u toho zlámal ruku. Šroubek je strašně špatně přístupný a hrozilo, že budeme muset lednici vyšoupnout o kousek ven, což je pekelná práce. Ona je totiž zevnitř přišroubovaná k nábytku v kuchyni. Tu vrtulku už zpět nepřidělal na šroubek, ale nějak jinak, aby se mu lépe vyndávala.

Tady je vidět, jak se zanesla mřížka za jeden den a to je špatné. Mřížka byla krásně bílá a teď jí máme jako by byla stará několik dlouhých let.

Pb010062

Dneska jde pročištění lépe, jsou na to dva mužský a hlavně Leszek je mnohem lehčí než Zdenda a tak si stoupá na pyramidu z bedny a stoličky mnohem snadněji a ujímá se práce ve výškách.

Sám prodělal podobnou opravu lednice a ví, jak to uvnitř funguje. Akorát mají menší a úplně jinou, ale to je jen taková, nepodstatná drobnost. Samozřejmě, mnohem lépe se pánové doplňují, já jsem jen takový podržšroubovák.  

Tentokrát už štětka do komínku není tak maličká a elegantní jako včera. Kluci vyrobili z drátěnky nevzhlednou kouli, kterou na drátu protahují v komínku. Opět se na ně vyvalila spousta sazí. Opět vyčištění trysek a všeho co lze vyčistit.

Poslední kontrola trysky, no, ta díra je jasně vyčištěná a určitě tam někde je. Hlavně tu miniaturní věc neztratit. Lednice v poklidu naskakuje a tváří se, že je vše v pořádku. Plyn nepáchne a to je důležité. Lednice chladí tak jak má a my můžeme jít na pláž.

Tu máme hned kousíček od auta. Je nádherný den, opět je teplota nad 25°C což je na začátek listopadu úžasné.

Kolem jedné hodiny je skoro 30°C. Předpověď od Windyty nelhala a máme azuro. Dokonce se mi zdá, že se i oteplilo moře, ale to je možná jen dojem. Každopádně koupat se dá, voda je velmi příjemná.

Jen je škoda, že večer se brzo smráká. Mám trošku hokej v čase. Několikrát už jsme posouvali ručičku hodin dopředu a dozadu a tak teď pořádně nevím, jestli spíme o hodinu více, či méně.

Jisté je, že v šest hodin večer už je tma a to je škoda a už se i dost prudce ochlazuje. Jsme rozhodnutý, že až přijedeme do Čech, zajedeme za Karlem Prokopem na vyčištění bomb. Určitě za ty dva roky perného provozu budou plné nepořádku. Bohužel, nikdy nevíme, co natankujeme. Kde mají v nádržích jaké svinstvo a Zdenda má k plynu oprávněný respekt. Raději se svěříme odborníkovi, který přesně ví, kterou matici povolit a jak jí utáhnout zpět. Zdenda se hlavně bojí, že kdyby se mu podařilo zničit nebo přetrhnout nebo či cokoliv se událo s nějakou třeba speciální podložkou, tak přeci jenom, stále stojíme na chodníku v zapadlé vesnici a první Hornbach bude nejspíše až v Itálii.

Odpoledne máme pravou Polskou supu. Beata udělala pro všechny polívku, která je moc dobrá. Je to mrkev na kolečka, rajčata, paprika a kousky kuřete. Nakonec je do toho daná těstovina, která je jakoby hodně rozvařená. Taková zeleninová, kuřecí, těstovinová hustá polívka. Výborné. Baštíme na pláži na lávce a kluci rybaří.

Sice žádný úlovek nebyl, ale měli zábavu a my jsme si s Beatou báječně pokecaly.

Že by pánové opět něco hledali? Občas byl na ně docela úsměvný pohled. 

Pb010148

Odpoledne jsme procházkou došly s Beátou do města pro chleba a pár drobností a k večeru přijely dvě posádky z Maďarska, mladé rodiny v karavanech a stojí před námi. Nevěřila bych, kolik toho ty ryby dokáží zbaštit. Ale budiž jim i našim velkým rybářům přáno. 

K večeru lednice opět začíná asi špatně spalovat a začíná smrďět plyn. Bohužel, stále je něco shnilého ve státě Dánském. Taky se s námi spojil Karel Prokop a radí, okamžitě odpustit plyn s bomby, která je ještě plná. Jednu už máme prázdnou a čerpáme plyn z druhé. Je přesvědčený, že jsme někde natankovali špatný plyn a na vrchu plynu je něco špatného, a to musí pryč. Tak, to co jsme doufali, že udělá u sebe na dílně, bude muset udělat Zdenda zítra na chodníku. Při té příležitosti se Zdenda pokusí vylít nepořádek z prázdné bomby. Teď se ukazuje drobná nevýhoda našeho pohodlného tankování. Instalace plnících bomb a duokontrolu připomíná klubko hadů.

 

Zítra nás teda čeká další kolo boje s naší vrtošivou lednicí. Ale budiž spravedlivě řečeno, že opravdu jsme možná někde něco špatného natankovali a  ta naše báječná holka za to ani nemůže.

Přejeme pěkný večer a opět jedna se zacházejícím sluníčkem. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ