int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19.11.2016 sv. Štefan - Černá Hora

Stále jsme v Černé hoře a ještě nějaký den tady plánujeme pobýt. Je to bohužel malá země s krátkým pobřežím, ale i tak si to tu chceme užít. Další naší plánovanou zastávkou je klášter na ostrově sv. Štěpán. Díky tomu, že tu jsme mimo sezonu, můžeme zajet do městečka, které je jinak pro naše auta v době letní sezony zakázaný.

Ke klášteru vede silnice kousek stranou a hned tu máme velké parkoviště, ale placené.

10 Eur na hodinu mě přijde trochu moc a vstupné do kláštera, které je veskrze opuštěné je také 10 Eur za osobu. Naštěstí je hned nad placeným parkovištěm jedno menší, kam jsme se nacpali a jdeme na procházku po okolí.

Je to tu krásné. Jedna zátoka s velkým přízemním hotýlkem a restaurací je opravdu na luxusním místě.

Celá zátoka patří k hotelu a kovaná brána dává tušit, že v sezoně se brána neprodyšně uzavře a turisti se sem už nedostanou.

Takže, jediná krásná a veliká pláž je asi, možná, jen pro hotelové hosty, ale to se opravdu jen domnívám.

Hned za rohem je další zátoka, kde je restaurací spousta a hotelů snad ještě více. Vůbec si to neumím představit být tady v létě.

Miniaturní zátoka, okolo samé skály a spousta hotelů, kde jsou klienti, kteří se musí nacpat na tu jednu malou plážičku v zátoce. V jednom hotelu jsme napočítali 70 pokojů a to byl jen jeden z několika středních. Dočetla jsem se, že jsme na Černohorské riviéře, na nejoblíbenějším místě pro letní dovolenou.

I mimo sezonu jsou tu ceny vyloženě turistické. Klášter nás trošku zamrzel, ale zavřené okenice a zabedněné dveře nejsou pro nás velkým lákadlem. Takže jsme prohlídku za 20 Eur nedali.

Pb190070

Couráme se po okolí a zdoláváme jeden zarostlý ostroh na mořem za druhým. Kousek od nás už je Budva, kam plánujeme v dalším přesunu dojet.

Pb190085

Zítra má být krásně a rozhodujeme se, že tu den dva zůstaneme. 

Dnešní trasa je 30 km

Bar-sveti-stefan-19-11-2016-ujeto-30-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ