int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.12.2016 Rijeka - Pula - Chorvatsko

Dnešní den se nevyznačuje ničím důležitým.

Pc100004

Projeli jsme akorát Opatijí, která se vyznačuje spoustou velkých hotelů. Za zmínku stojí snad jen to, že nebýt jistého obchodníka z Rijeky, který si tu postavil sídlo, byla by dodnes Opatije zapomenutá vesnice, tak jako spousta jiných.

Pc100013

Místo toho zde vyrostla spousta hotelů ryze rakouských a světových jmen. Takže tu máme hotel Vídeň, hotel W. A. Mozart, různé modifikace Schwarců, hotel Savoy a tak podobně.

Pc100027

Městečko Opatije je ryze turistické a zároveň velmi módní část Istrijského poloostrova a pro nás není jediný důvod, se tu zdržovat.

Pc100017

Jakékoliv stání je placené a nedá se absolutně nikde zastavit bez patřičné úhrady za místo. My jsme zastavili kousek před Opátijí na velkém parkovišti a udělali kompletní očistu Flíčka. Vyluxovat, vytřít, vyklepat koberce a tak podobně. Máme čisté povlečení, ručníky a vše je uklizeno, vypucováno, naleštěno a vydrhnuto. Jedeme až do Pule, což je nějakých 100 km. Původně jsme chtěli přespat v Opatiji, ale není kde. Musíme jet dál. 

Pc100043

Cestovní čas jsme využili k přípravě večeře v remosce. Než jsme dojeli do Puly, máme hotové zapečené brambory s masem a s Nivou posypané kořením a zalité trochou mléka.

Pc100054

Dobrota. Stojíme u fotbalového stadionu, kousek od starého města, kam půjdeme zítra.

Dnešní trasa je 110 km

Rijeka-pula-10-12-2016-ujeto-110-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ