int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.12.2016 Benátky - Itálie

Dneska přijede, teda, přiletí Andulka a my se poprvé za dobu našeho putování ubytujeme v kempu. Na dnešek jsme spali kousek od Benátek v přímořském městečku, které je téměř zcela opuštěné.

Jediné, co je velmi příjemné je, že skoro všechny zákazové značky mají na sobě nasazený velký černý pytel a tak můžeme parkovat v klidu. Hlavně, neriskujeme, že někdo přijede a bude nás pokutovat, nebo vyhánět. Včera se nám stalo, že přijela k autu policie, požádali o doklady, ty zkontrolovali, poděkovali a odjeli. Tomu rozumím, ale zbytečná buzerace mi tak nějak vadí.

Byli jsme už na nákupu v Lidl a v EuroSpin. Ceny tak nějak přijatelné. Není to žádná hitparáda, ale ujde to. Hlavně jsem se do Itálie těšila na parmazán, který máme hodně rádi, ale u nás je drahý. Tady vyjde kilo toho obyčejného, který se prodává u nás, 7,5 Eur a prodává se ve velkých kusech okolo ½ kg. A pak milujeme pršut a ten se tu dá taky pořídit za skvělou cenu a když je klika na zlevnění, tak je pršut za skvělých 8 Eur za kilogram.

Bohužel, ovoce a zelenina je dost drahá, ale tak o vánocích a na konci roku je drahá všude. Takže to není o kilech paprik a rajčat, ale jen o pár kouskách. Poprvé za naší cestu kupujeme alkohol. Tvrdý alkohol nepijeme vůbec, tak jen víno a na oslavu šampíčko. Italské víno je obecně vynikající a myslím, že se snad ani nedá koupit něco nechutného.  Ceny jsou opět skvostné. Škoda, že se nedá z vína uvařit svíčková nebo Zdendy oblíbené, kuře na paprice. Bylo by to víno na paprice a už hrozně to zní, takže jíst by se to asi nedalo. Ještě by se dalo říct, Merlot na paprice, to nezní tak příšerně, ale určitě by to příšerně chutnalo.

 Ještě nakoupíme na svátky a můžeme se ubytovat.  Aby se nám zbytečně nezapočítal den, musíme se ubytovat po 13h. Kemp už známe, byli jsme tady před několika lety s bratrem Jiřím, když si koupil Adrii, na slavnosti masek.  Ta se koná v únoru a mohu jí jen doporučit. Tím, že karneval masek je roztáhlý do několika dnů a tím, že je vlastně v zimě, i návštěvníků nebylo nijak moc a určitě jsme se netlačili v uličkách. Takže, kdo by měl chuť a náladu vidět spoustu nádherných masek v akci a ne jen za výlohou, tak doporučuji sem na víkend zajet. Rozhodně pro děti by to byl krásný zážitek.

Kemp, kde jsme ubytovaný je pohodový, a nemyslím si, že až tak drahý. Platíme na noc plus jedna osoba navíc 33 Eur. Hlavně tu mají bazén a pračky a sušičky. To už tak laciná záležitost není, a když je ještě sluníčko, prádlo suším na sluníčku a sušičku využívám jen na konci dne, protože vše neuschlo.

Platíme žetony, které jsem si koupila v recepci. Jeden žeton je za 5 Eur a je to žeton buď do pračky, nebo do sušičky. Jedna pračka je na 7 kg prádla a já jsem tentokrát měla 3 pračky a nakonec jen jednu várku do sušičky.

Musím uznat, že sprchy a toalety mají luxusní. Za parkovištěm je systém propojených domků, kde je právě ta zmiňovaná prádelna.

Pak je místnost na mytí nádobí, vše v nerezu a vše v perfektní čistotě. Místnost, veliká, přepažená, která je ohromně vytopená a rozdělená na mužskou a ženskou část.

Tady je spousta kabinek se sprchou, toalety, několik sušáků na vlasy, příjemná hudba a opět úžasně čisto, naleštěno a naklizeno. Sprchy jsou nablýskané, parádně. A už je tu velmi příjemný bazén se saunou a vířivkou.

Vstupné je 2,5 Eur na neomezenou dobu v neomezenou dobu a kdo kolik vydrží. O vše se stará tým tří lidí, kteří stále pucují okna, podlahy, vysýpají koše, leští dlaždičky, zkrátka uklízí a uklízí. Restaurace v areálu je spíše taková hezká jídelna a ceny jsou téměř totožné, jako v restauracích ve městě.

Nejdříve jsme si mysleli, že já udělám večeři a Zdenda dojede pro Anitku na letiště autobusem. Ovšem cena jízdenky nám drobet vyrazila dech. Daleko delší jízda do města, do Benátek, lístek vyjde na 3 Eur a na letiště 15 Eur jedna jízda.  Takže odpojujeme elektřinu a pro Anit jedeme na letiště autem. Jsou to od nás necelé 3 km.  V Benátkách je malé letiště Marco Polo a vše dobře dopadlo.  Andulka na nás čekala u východu, já jsem jen pro ní doběhla a naskočili jsme ke Zdendovi do auta a za chvíli jsme byli zpět. Tak sláva.

Konečně jsme pohromadě, velké vítání a jak jinak, velké hodování a povídání.

Zítra nás čeká dlouhý výlet do Benátek.

Dnešní trasa je 45 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ