int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.12.2016 Cavallino - Itálie

Zítra máme Silvestra a my stále stojíme na vlnolamu a naproti nám Benátky. Krásný den nás vítá, ale je chladno. Dokonce nás poctil svojí návštěvou přízemní mrazík.

Na parkovišti jsme sami, a pokud přijede nějaký bydlík, tak většinou hned odjíždí. Uvítali bychom nějakého kolegáčka, ale bohužel. Jednu noc tu s námi přenocovali dva bydlíky Italů, ale jinak, pusto prázdno.

Včera Zdenda rybařil a lítal, trénoval s dronem. Já jsem dopisovala památky UNESCO do stránek. Myslím, že se mi hlavně povedl článek k Benátkám a ladíme novou kapitolu. Zároveň Zdenda ladil zabezpečení dveří a tak vůbec. Pekla jsem buchty. Protože bylo pod mrakem a už jsme měli málo proudu, přišla ke slovu centrála a to je signál něco strčit do remosky. Takže to byly buchty a pakl jsem poprvé vyzkoušela pizzu a musím se pochválit, povedla se. Drobet jsem si upravila recept a byla vynikající. Každopádně, jí budeme dělat mnohem častěji, jakmile budeme dobíjet centrálou, bude pizza. Pro kolegiňky kuchařky dám recept do kapitoly Moje kuchyně. 

Dneska jsme byli na dlouhé procházce kolem pobřeží.

Konečně máme v písku krásné mušličky.  Vybíráme ty nejhezčí, sbíráme, pak je různě skladuju a obvykle se někdo někdy naskytne, komu je mohu darovat.

Jak jsem se již zmiňovala, za námi je divočina. Neudržovaný zarostlý kus lesa, kde jsou malý králíčci a spousta pěších cestiček.

Veliká pláž je tu pro několik ohromných kempů a samozřejmě i pro návštěvníky, kteří stojí tam kde teď my.

Je tu stání i pro bydlíky a jak jsme koukali na Googlu mapách, je tu bydlíků spousta. Bohužel, nevím, jak to v sezoně funguje, ale pláž přes ostroh je veliká a hlavně písečná s krásným pozvolným vstupem do moře.

Dovedla bych si tu představit dovolenou. Být v kempu, koupat se a kousíček je lodní přístav a podniknout nějaký výlet do Benátek. Myslím, že by to vůbec nebylo špatné prožití pár dnů, týdnu v Itálii.

Laguna s pláží bude k létu skvěle vyhřátá. Na mapě je vidět, kolik je tady kempů a jeden ohromný jsme si dneska prošli. Dokonce tam měli i sprchy pro pejsky. A samozřejmě, beztrestné rybaření.

Zítra pokud bude hezky, což by podle předpovědi mělo být, sundáme kola a pojedeme na výlet. Je tady několik možných tras, tak nějakou vyzkoušíme. Už je několik dnů překrásně, tak jsem zvědavá, kdy se nám to zkazí.

Není normální, aby tady pořád sluníčko pálilo jako o život. Ještě bychom rádi na jeden den do Benátek. Máme tam ještě jednu neprobádanou část města.  Je to přesně ten ostroh s kostelem Santa Maria della Salute, to je ten kostel focený při západu slunce. Přejdeme Canal Grande a jdeme na ostroh se Santa Mario a pak vlastně okolo, venkovní částí Benátek. Budeme jakoby Benátky obcházet kolem dokola podél Canale della Giudecca.  Pak je tu ještě ostrov Burano a Murano. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ