int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.10 2016 Thermopyl - Řecko

Stále si užíváme koupání a slunění v Thermopylech. Podle našeho plánu bychom měli v pondělí odjet. Bude to tak akorát.

Užili jsme si to tu vrchovatě. Nejúžasnější je ranní koupel, to když se člověk probudí, vezme župánek a hezky na hambato se jde před snídaní vykoupat.

Je to neuvěřitelné, ale ze skal už několik tisíc let vytéká stále stejně teplá minerální voda. Jen nám přijde, že když je větší zima, je více cítit různými minerály, které obsahuje.

Bohužel, nikde jsme nenašli složení, ale tak, to nám až tolik nevadí. Viděli jsme, jak si někteří lidé, co se sem přijedou vykoupat, si plní vodu do petflašek. Každopádně, máme opět štěstí na počasí a kromě jedné noční bouřky, máme krásný týden.

Náš krajánek Ota se balí a už půjde dál. Společně jsme strávili krásné a pohodové tři dny.

Večer jsem ještě udělala hutnou zelňačku na doplnění kalorií na cestu a ráno už bylo smutné balení a rozloučení.

Poslední snídaně a káva a už jsme zase osiřeli. Ale máme tu svého pejska.

Fenku, která je nejspíše březí, nevím. Jakmile ohřeju oběd, hned je u nás a samozřejmě jí taky nakrmíme.  Má svojí misku s vodou a svůj tácek.

Takže dostala buchtu, koláč, polívku, těstoviny s omáčkou, kosti z jednoho kuřete, zkrátka vše co jde a nepohrdne ničím. 

Polehává občas okolo nás, v dostatečné vzdálenosti, ale je hodně plachá. Bojí se přijít blíž. Dneska přišla až k večeru.

Dáváme dohromady trasu pro Albánii a Chorvatsku. Nerada bych, aby nám něco pěkného uteklo a tak plánujeme a plánujeme. Zdendovi hlásím místa, kam bychom rádi a on podle navigace už hledá nejlepší místo na nocování. Musím poctivě uznat, že z valné většiny vybere místo naprosto perfektní. Bez problémů s ramenem spravedlnosti a většinou jsme v absolutním klidu. Samozřejmě, občas to je u chodníku nebo na nějakém velkém parkovišti ve městě, ale i to je docela dost umění najít takové místo, abychom se tam vešli, aby nás nikdo nevyhazoval a hlavně, abychom to místo našli.

Je krásný den a máme velké prádlo. Už jsme více jak měsíc na cestě, což je přesně doba na výměnu povlečení za čisté a veskrze voňavé. Mám ještě povlečení modré a červené kostky. Jelikož jsme v Řecku a protože Řekové mají modrou barvu, jak Zdenda správně usoudil a vyhodnotil vážnost situace a závažnost rozhodnutí, tak máme teď modré povlečení. Ještě ho nechávám na pár hodin na sluníčku vydýchat a může jít na peřinky.

Zdenda mi pomohl a za chvíli máme vypráno. Úžasná je teplá voda v říčce. Stačilo jí jen trochu přihřát a pitnou vodě z nádrže použít jen na poslední máchání. Pak nakonec stačí trocha vůně do prádla a můžu věšet a ještě, ke všemu, vůbec nemusím používat žádné ždímání, času je dost a dost a vše pěkně vykape.

Pa130030

Utěrky jsem si už vyprala předevčírem a tak dneska bylo ložní prádlo a pyžamka.  Za pár hodin je máme opět čistý, voňavoučký a připravený na další, pozdější použití.

A ještě nádobí, to je práce Zdendy. Máme stálý přísun teplé vody a Zdenda si vytvořil svojí speciální technologii. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ