int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28.10.2016 Ksamili - Albánie

Neveselo truchlivo.  Zdenda pomalu ani nedospal a nedosnídal a už vyndal okno ven. Bohužel, závad se ukazuje několik.

V tom neexponovanějším místě chybí těsnící tmel. Je ho tam tak málo, že po dvou letech téměř zmizel.  Všude po obvodu okna je tmelu na rozdávání, ale nahoře v jednom místě není skoro žádný a podle všeho, tudy zatékala voda dovnitř.

Dále je problém, že jeden šroubek, který přitahuje svorkou okno ke stěně, byl ulomený a svorka byla volná. Bohužel, je to zrovna přitahující svorka pro úsek, kde je právě tak málo tmelu. Takže dvě závady se potkaly v jednom místě a na neštěstí je zaděláno. Do rána sedák a opěrka pěkně vyschly a jsou netknuté.

Ovšem výdřeva pod oknem utrpěla a Zdenda je rozhodnutý, že až přijedeme domů, nebo až se dostaneme k solidní a dobře zásobené prodejně stavebních potřeb, tak vyřízne zasažený kousek dřeva pod oknem a nahradí ho novým.  

Vyřízne ošklivou výdřevu, dá nový trámek a nové dřevo a nový polystyrén. Tak dneska celý den vysušuje, čistí a připravuje okno na nové lepení. Zítra má svítit slunce a tak budeme ještě vysoušet.

Přeparkujeme auto tak, aby na okno svítilo slunce a vše bylo perfektně vyschlé. Preventivně jsme napustili zasaženou výdřevu savem a snad jsme zachytili problém v zárodku. Naštěstí má sebou ještě zbytek originál těsnící hmoty a máme čím okno utěsnit. Nakonec se ukazuje, že těch urezlých šroubků a povolených svorek je víc.

Zdenda je přesvědčený, že kdyby byly bývaly použity kvalitnější šroubky, byly by to bývaly udržely. Pár antikorových šroubků, ale ty jsou přeci drahé a obyčejné za pár halířů, taky stačí. Udivilo nás, že dřevo není vůbec nijak ošetřené, výřez na okno není nijak zabezpečený proti vodě. Zkrátka, je to o tom, že když se nějaký zaměstnanec při výrobě vestavby blbě vyspí a práci odflákne, tak pak se jeden nestačí divit. Na zatékání jsme přišli náhodou, jen díky souhře několika náhod, ale kolik takových škvír můžeme mít ještě v autě? Přeci nemůžeme všechny okna a dveře preventivně vyndat, vyšroubovat, přetěsnit, a zkontrolovat.

Zdenda je rozhodnutý u všech oken sundat těsnění a vše zkontrolovat. Ale to není jen o oknech ale i o dvířkách, a že jich máme. Je to i o různých spojích, jako je velký spoj materiálů mezi kabinou a vestavbou a další spoje.  

Začínáme mít obavy, jestli nám auto vůbec na tu naší plánovanou cestu vydrží. Pak už by byla jediná možnost, koupit podvalník a táhnout Flíčka za sebou.  Ostatně ve stavebninách prodávají obrovské plachty za pár korun. Kdybychom si koupili zelenou, budeme alespoň v přírodě pěkně maskovaný. Ta bílá je příšerná, svítíme do dáli a někde se schovat je téměř nemožné. Tak jednu optimistickou výhodu bych našla, ale obávám se, že víc jich nebude.  A to si jeden kolega myslí, jaké to naše cestování musí být nuda. Vážený pane, ani náhodu, a když už bychom se náhodu nudit měli začít, ubezpečuji Vás, že vždy a s železnou pravidelností se něco vyvrbí. Docela ráda bych si chvíli nudy užila.

Pa280002

 Večerní krásný západ slunce, které jsme dneska prakticky vůbec neviděli, ale zítra už bude lépe. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ