int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.8.2016 Suwalki - Polsko

A máme tu Litvu a Kaunas. Kaunas je druhé největší město Litvy a je to jedno velké staveniště.

P8110007

V celém městě probíhají obrovské stavební práce na silnici skrz celé město. Je to jeden velký zmatek a příšerný bordel v ulicích města.

P8110010

Nicméně, my parkujeme hned za benzínkou, která má jakš takš internet, který slaboučce chytáme v autě. Žádná velká sláva. Měli jsme v plánu na noc zůstat na velikém parkovišti u obchodního centra, ale parkoviště je také jedno velké stanoviště a už jsme se nevešli. Tak jsme už po tmě vzali za vděk parkovištěm u benzínky. Nejenže jsme jim tam překáželi a postavili se na místo zaměstnanců, ale ráno nám ještě popřáli šťastnou cestu dál. Zajímavé. Všude jinde by nás bez pardonu vyhodili.

P8110022

Prohlídku Kaunasu nemáme v plánu a tak jedeme skrz město směr hranice s Polskem. Jediné co je tak nějak cestou zajímavé je starý hrad. Jsou to vlastně trosky, zřícenina kaunaského hradu. 

P8110002

Pouze jedna věž, ta k silnici je zrekonstruovaná. Nicméně, kousek od nás je moc hezké hlavní město Vilnius, které jsme celé minulý rok prochodili, a stojí za zastávku. Pak je, taky kousek od nás, krásný hrad Trakai a pak, památka UNESCO Karnavé. Obě dvě místa máme podchycené v loňském cestopisu při naší letní cestě Pobaltím.

P8110020

Přejíždíme do Polska. Na hranicích je klid a pohodička. Nikde nikdo. Tady si můžou o utečencích nechat leda zdát.

P8110030

Opravdu jsme nikde neviděli jediného černocha, jediného muslima, jediný šátek na hlavě. Teda, kromě starých babiček, ale ty mají na hlavě šátek z cela jiného důvodu, než muslimky. Tady zkrátka v celé obrovské oblasti o běžencích vědí asi jen z televize a jak to vypadá, nechává je to v klidu. Na hranicích je jedna jediná znuděná posádka policistů v autě.

P8110028

Na noc parkujeme kousek za městem Suwalki. Ve městě je spousta směnáren a my si vyměnili pár eur za zlotůvky. Kurz je 1 Zl / 6.80 Kč. Nakoukli jsme do velkých potravin a jsme velmi příjemně překvapený. Konečně si kupujeme chleba, stejný jako u nás doma, půl kila za 14.- Kč. Krásná cena.

P8110038

Hlavně není to buchta. Krásně kynutý tmavší chleba. Naše noční parkoviště je velmi pohodlné a s pomocí antény chytáme internet z jakéhosi kulturního centra.

P8120001

Po ránu trochu luftujeme peřinku, nikde nikdo, tak proč ne., že ano? 

Na parkoviště se vejde spousta aut a karavanů. Je stranou od silnice, dětské hřiště a kousíček je parádní přírodní koupaliště.

 P8120005

Ideální na zastavení na přespání.

Dnešní trasa je 125 km

Kaunas-suwalki-11-8-2016-ujeto-125-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ