int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.2.2016 Georgioupoli

Krásný den se nám klube a my dojíždíme z Rethimna směrem na Chanii, což je západním směrem při pohledu na mapu.

P2010009

Vlastně teď objíždíme druhou polovinu Kréty. Kousek za  Rethimnem máme jednu docela velkou zvláštnost a to je docela ojedinělá rotunda v Episkopii Kisamou. Rotunda je velmi stará, řadí jí někam mezi 5 – 6 st. n.l. nicméně jsou zde známky, podle ktrých tento kostel by se mohl posadit ještě níže a to až ke 4 st. n.l. Kostel je zasvěcený archandělu Michaelovi a jako známý bezvěrci a ateisté si tento skvost nehodláme nechat ujít. Na výjezdu z Rethimna je plynová čerpací stanice, raději a preventivně doplňujeme plyn.

P2010019

Jedeme tedy na kýženou památku a odbočujeme z hlavní silnice na Episkopi. Zdenda si místo lokalizoval už v navigaci a i kostel, jsme našli. Neměl by to být problém. Nicméně, po vystoupání na kopec zjišťujeme, že sice jsme v Episkopi, ale kostel v navigaci není námi očekávaná rotunda, ale kostel jako hrom, který nemá s rotundou nic společného. Dotazem zjišťujeme, že jsme úplně špatně. Zkrátka, v průvodci National Geographic je avízovaná památka jako Rotunda v Episkopi Kisamou. Jenže, ta rotunda není v Episkopi, ale je v Kisamou, které je až úplně na západním konci Kréty. Tady žádná rotunda není, nebyla a nebude. Jsme úplně špatně. Nechápu. Tak buď je v Episkopi Kisamou, ale nemůže být jen v Kisamou, a co já mám teď dělat s tím Episkopi? Jedeme dolů k moři a plánujeme zajet do Georgioupoli, kde má být zase rybářské molo a malá vesnice. Molo naštěstí je a vesnice také. Docela mi spadl kámen ze srdce. Mimochodem, cestou je několikakilometrová, naprosto úžasná pláž se spoustou parkovacích míst a možností na táboření s bydlíkem. V létě určitě něco naprosto úžasného.

P2010049

Není absolutně žádný problém zastavit, kde se nám líbí. Spousta plácků a velikých parkovišť. Kousek zpět je možnost tankovat plyn a na benzínce vodu.

P2010054

Pokud dojedeme až sem, kde stojíme, zase, je tu mnoho možností na bezplatné suprové stání s mořem a písečnou pláží dva kroky od auta. Městečko je teď vylidněné, prázdné a taverny jsou zazimované. Pár místních lidí a jinak pusto prázdno, ale v létě tu musí být asi docela slušný cvrkot.

P2010048

Dneska jsem také dopočítala měsíční výdaje a statistiku lednového cestování. Konečně se nám podařilo přiblížit se našemu plánu a to je 30 km na den nebo 1000 km na měsíc. Ale je pravda, že Kréta je maličká a točíme se tady vlastně na pětníku a k tomu všemu jsme hodně dní pohodově prostáli. Kupodivu jsme docela i dost protopili, ale zase oproti minulému lednu je to podstatný rozdíl. Když si vezmu, že jen na vaření, lednici a večerní sprchování v letním měsíci spotřebujeme plynu taky docela dost, tak zase na leden je to dobrá bilance. Takže jsem spokojená s výdaji. 

P2010059

Dneska jsme byli po několika dnech v Lidlu na nákupu a měli po dvou měsících zase v akci vejce. Přesně jak jsem psala v Zamyšlení nad financemi v Deníčku, akce jsou pro nás dost důležitý. Jestli bude zítra hezky, zůstaneme tu na jeden den. Zdenda už utekl na ryby a já si na odpoledne vyberu nějakou pěknou knížku.

A ještě kytička pro dnešní den, spíše, keř jako hrom. 

P2010018

Dnešní trasa je , není, velitel vozu je stále na rybách, ale musím říct, že po dlouhé době a tak jen doufám, že si to rybaření pěkně užije. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ