int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.2.2016 Chania

Vše špatně, do rána leje a bouří a fouká děsivý vítr. Jakmile mě ještě za tmy probudily poryvy větru, okamžitě mi bylo jasné, že mám všechno prádlo na zemi.

Kromě pár ponožek je skutečně všechno dole a v písku. Mohu začít nanovo. Zdenda mi hodně pomohl a za chviličku jsem měla prádlo na věšáku v koupelně a na věšáku v garáži. Opět musím pět chválu na oddělenou koupelnu.

Zdenda se zase vrhnul do nádrže s vodou a pravidelné údržby. Ono to tak vychází, zhruba po měsíci až měsíci a půl ji vypustíme, vytřeme a fixírkou stěny postříkáme roztokem Sava a znovu vystříkáme vodou.

Po napuštění čisté ještě přidáme panáka Sava. Do nádrže používáme originální stříbrnou hmotu na 1000 l nebo jeden rok používání v nádrži.

Nestalo se nám, že by se voda zkazila a i ve vedrech jsme s vodou neměli problém. Ale předesílám, vodu pijeme zásadně převařenou a na vaření a do čaje používáme, pokud je možnost čerstvou vodu z kanystrů.

Odjíždíme už do Chanie. Hlavně si potřebujeme dokoupit internet a také, podle všeho je Chanie moc hezké městečko. Hlavně hodně staré.

První kam zajíždíme je stará benátská pevnost, kde je veliká socha místního hrdiny.

Pomník je věnovaný památnému povstání proti Turecké nadvládě v roce 1897. Pevnost je na strategickém místě nad městem Chania, které se rozkládá pod námi. Chvilka sluníčka a už se na nás ženou další mračna plná vody. Kvapem odjíždíme dolů do města a cíl máme daný samosebou, kam jinam, do přístavu. Je tu několik parkovišť a několik přístavů, jen jde o to, strefit se. Což se občas nepovede, ale tak nejsme vědmy a holt občas musíme přeparkovat. Zase, ale musím uznat, že skoro vždy se parkovací místo Zdendovi povede na první pokus. Samozřejmě, pokud je ještě k dispozici internet, tak parkování nemá chybu. Někdy je hodně slaboučký, ale mnohdy stačí popojet jen ze stínu domu, nebo se postavit jinak a máme místní alespoň trochu použitelný signál.

Dneska stojíme ve starém přístavu, kde je spousta velkých plachetnic, ale byli jsme se podívat na další parkoviště a k večeru tam přejedeme.

Stojíme skoro přesně u jedničky.

Prohlídku města si necháme na zítřek. Počasí se má drobet vylepšit. Jdeme jen po nábřeží a pekelně fouká. Než jsme obešli starý přístav a vrátili se, tak jsme několikrát zmokli a vyfoukaný jsme až hrůza.

U fotky Benátského přístavu je vidět, jaké se na nás hrnou mračna.

Benátský maják postavený v letech 1595 – 1601 Benátskými staviteli. Je 21m vysoký a je vidět ze 7 mil vzdálenosti.

 Město Chanie je velmi staré a má pro nás jedno veliké lákadlo. Velkou, městskou tržnici. Konečně trh! Asi nebude tak živelný a hektický jako v Turecku, ale budeme rádi, alespoň za slabý odvar. Možná se nám podaří nakoupit čerstvou zeleninu a ovoce za rozumný peníz.

 Kytička pro dnešní den

 Dnešní trasa je 10 km

45-akrotiri-chania-5-2-2016-ujeto-10-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ