int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.2.2016 Chania

Je pondělní ráno a já sedím u počítače a začínám sepisovat, co nás včera potkalo a neminulo.

P2070050

Dneska už odjedeme z Chanie dál na západ ostrova. Musíme dokoupit potraviny a hlavně dotankovat plyn. Jak už jsem se zmiňovala, čerpacích stanic s plynem je na Krétě poskrovnu a my musíme počítat s plynem na 15 dnů. To je doba, kdy se dostaneme zpět do Chanie a budeme pokračovat zase dolů na jih a pak nahoru na sever a do Herakleionu a tam už na trajekt a zpět na pevninu. Máme v plánu tu být ještě měsíc, to by nám tak akorát mělo vyjít na všechna místa, které ještě chceme navštívit.

P2070044

Včera se počasí zázračně zklidnilo a bylo krásně.

Takto tady krmí pejsky a kočičky, plná mísa granulí a kýbl čisté vody. Nic ojedinělého. Psy i kočky vypadají velmi dobře. 

P2070030

Mávnutím proutku se kupodivu i moře uklidnilo a tam, kde se tříštily vlny do výše několika metrů, jsou jen malé neškodné vlnky. Je pravdou, že se prudce ochladilo a musíme si uvnitř přitápět, ale jakmile vykoukne sluníčko, hned je úžasné teplo. Na neděli jsme si připravili, sváteční nedělní  výlet okolo vnějších obranných hradeb. Chceme obejít celé město a ne jen to staré, kde se soustřeďuje život, turisti a památky. 

P2070019

Za naším parkovištěm je veliká písečná pláž, ideální v létě na koupání a přístav pro místní rybáře. Pár jich tady prodává ryby, které v noci nachytali. Ideální příležitost koupit si absolutně čerstvé ryby.

P2070017

Obcházíme tedy celé město a dostáváme se až na druhý konec opět k moři.

P2070124

Neodoláme a dáme si jednu kávičku v naprosto úžasné obří kavárně v jednom ze starých původních doků.

P2070167

Je krásný den a vyplatilo se nám počkat na lepší počasí. Chania v dešti a větru není nijak krásné město, ale za sluníčka, jak bývá ověřeným zvykem, je nádherná. 

P2070040

Den se s námi po dlouhé době loučí krásným západem slunce a my se uchozený, opět, se spoustou kilometrů v nohách vracíme domů. 

P2070168

Málem bych ještě zapomněla, kytička pro dnešní den. Na dnešek je to obvzlášť hezká krasavice. 

P1050131

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ