int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.2.2016 Elafonisi

Na jihozápadním výběžku Kréty je překrásné místo, které by si žádný cestovatel neměl nechat ujít. Vesnice Elafonisi, pláž Elafonisi a ostrůvek Elafonisi, na který se dá dojít po písečné výspě. Trošku krkolomnější cesta z vesnice dolů, k moři, ale námaha stojí za to.

P2110013_2

Nádherné písečné pobřeží, laguny, skalnaté pobřeží pro rybáře, spousta stromů a velkých keřů, které nás chrání před větrem a slunečním žárem. Tak, žár ještě není tak velký, ale počasí se umoudřilo a je krásně, první letošní nefalšované opalování.

P2120073

Jsme tady, jak jinak úplně sami, jen občas někdo přijede, přejde na ostrůvek a odjede. Je krásné počasí, mraky se rozehnaly a tak zůstáváme na místě. Máme vše, hlavně dost vody a pár dnů si užijeme rybaření, grilování a pohodičky na sluníčku. Než se nám počasí zase zkazí. Spousta místa na parkování, ale není tu voda. Je potřeba sem dojet se zásobami vody. V létě tady bude dost plno, ale určitě nebude problém počkat do večera, až odjedou místní a vybrat si to nejlepší místo, kousek od moře.

P2110021

Internet používáme svůj, ale signál je hodně slabý. Mimochodem, když jsem se zmínila o internetu. Náhodně jsme objevili skvělou funkci ve Windows 10, a to počítadlo vypotřebovaných bajtíků. Už nepotřebujeme vůbec žádný program a prográmek pro náš port. Když máme port zasunutý v počítači, stačí si v kartě připojení, nastavit v kolonce portu celkový počet, který máme k dispozici, a už se to odpočítává. Vždy je info k nahlédnutí a tak přesně víme, kolik nám ještě zbývá. Samozřejmě lze si nastavit interval a datum, kdy vyprší zakoupené bajtíky. Konečně po mnoha zkoušení a stahování kdejakého prográmku, máme přehled a přesně víme, kolik si můžeme ještě dovolit vypotřebovat na internetu. Hlavně nejsme překvapený z pro nás předčasného vypnutí nebo naopak, nedarujeme zakoupenou kapacitu operátorovi.

Po ránu to včera nevypadalo nijak valně, mraky se hrnuly od hor, ale vítr foukal od moře a tam už bylo sluníčko. 

Začala jsem popisovat, jak jsme se tady ocitli a včerejší, nakonec slunečný den, ale než jsem dopsala a popsala dva uplynulé dny, prožili jsem menší, pro mne spíše větší infarktovou situaci. Nastal problém, ale k tomu se dostanu.

 Zdenda včera chytil tři výborné ryby, které jsme si hned večer ugrilovali.

Paráda, trocha naloženého vepřového to jistila. Zatímco byl Zdenda na rybách, já jsem vyházela vše z auta a pustila se do očisty, tentokrát i s luxem.

Občas je potřeba vyluxovat prach a písek z míst, kam se hadrem nedostanu.

Deky ven a pak i matrace, aby je sluníčko prohřálo. Po ránu to nevypadalo nijak valně, mraky se hrnuly od hor, ale vítr foukal od moře a tam už bylo sluníčko. Dopoledne už jsme byli jen v šortkách.

Dneska jsme šli na túru na protější ostrov. Bohužel, je mnohem dál, než jsme si mysleli. 

Nádherné pobřeží, které spojuje ostrůvek písečnou výspou a několika průplavy, které se dají pohodlně přejít po kotníky ve vodě.

Jdeme zase do kopce  a nahoře je takovýto maličký kostelík.

Kousek dál, kamenné kaplička. Jsme pěkně vysoko, ikdyž z fotky to tak nevypadá. Příště musím fotit lépe, aby byly vidět naše heroické výkony, protože tam naproti, tam někde v šílený dálce je náš Flíček. 

Nechápu, proč se vše staví na kopci. Jasně, aby to moře nespláchlo, ale kdo se má pořád do těch výšek škrábat. Nicméně je krásně, moře ledové a pochod v písku nám jen prospěje.

Tak a už se dostávám k tomu, co se nám dneska přihodilo. Přišli jsme odpoledne domů a s hrůzou jsme zjistili, že nám nefunguje proud. V celém autě nefungovalo 12 V a s ohledem na to, že máme vše na těch pitomých 12 V to je dost problém. Je pravdou, že už se nám několikrát stalo, že se kontrolka vypnula, ale to bylo vždy jen drc, já jsem zmáčkla čudlík a hned naskočila, jak kontrolka, tak proud.

Mysleli jsme si, že je to tím, jak Zdenda otočil sedačkou před jízdou a jak s ní drcnul. Mysleli jsme si, že je tam nějaký uvolněný kontakt, který občas zazlobí. Tak teď to dozlobilo a nefunguje nic. Nesvítíme, nejde čerpadlo na vodu, nejde topení a nejde lednice, i když je na plyn. Zdenda se Tiše domnívá, že by to mohl být nějaký kontakt v energobloku, který má pod svojí sedačkou.

Vše rozšrouboval, přezkoušel a bohužel, závada nenalezena. Voláme nejdříve panu Brabcovi, co nám instaloval solární panely a booster, jestli by nevěděl po telefonu radu, kam sáhnout, bohužel, neví. Další je Dethleffs pan Šlais. Ten se skutečně, nesmírně snažil poradit, dlouho se Zdendou procházel jednotlivé kroky a možnosti a důvody proč nefungujeme a pak se snažil nám najít nějakého opraváře v dostřelu. Ale protože jsme ještě v záruce, je to trošku problém. Pan Brabec nám ještě poradil, že kousek za Chanií je nějaký Caravan klub a tam, že by nám snad mohli pomoci. Jako jediná možnost se začíná rýsovat, že se zabalíme a pojedeme do Herakleionu k poště a cestou se koukneme, jestli v tom Caravan klubu budou někoho mít, kdo by se nám na tu elektriku podíval. Zatím to vypadá na závadu v energobloku, a pokud se v tom bude někdo šťourat, tak neuznají závadu v Dethleffsu. Domluvili jsme se s panem Šlaisem, že když nebude zbytí, tak mu v pondělí zavoláme a on za námi pošle nový energoblok, bratru za skoro 10 tisíc, který už Zdenda zvládne zapojit podle toho původního. A pokud nám z Dethleffsu vrátí starý opravený, holt budeme mít dva. 

Já už začínám přemýšlet, jak zpracuju všechno jídlo z lednice a co musíme snít urychleně, než se to zkazí. Neveselo truchlivo. Zdenda je opravdu nesmírně šikovný a spoustu věcí umí a dokáže opravit, napravit a dát do kupy, ale tot je i na něj už moc a bez speciálního nářadí a zkoušeček nemá šanci. Ať počítám, jak počítám, minimálně týden budeme bez proudu a to zase a opět máme víkend na krku, kdy tady nikdo nepracuje. I kdybychom zítra dojeli do toho klubu, tak stejně tam nikdo nebude, i kdybychom  dojeli do Chanie nebo Hérakleinu, tak pan Šlais nám ten energoblok může poslat až v pondělí nebo v úterý. Což je minimálně do pátku, nebo do pondělí další týden. Přeci jenom jsme na ostrově a nevíme, jestli sem pošta nejezdí z Athén trajektem. Každopádně, problém je na světě a bohužel nám zase pokazí putování. Začínám nesmyslně balit, i když není kam spěchat.

Když už to začal Zdenda dávat do kupy a ještě jednou kontroloval všechna možná spojení v panelu nade dveřmi, najednou to udělalo cvak, rozsvítila se kontrolka a máme proud. Najednou to začalo fungovat a vůbec netušíme, kde ta závada byla a asi stále je.

Žádný kabel nebyl vytažený ze zdířky, kam patří, žádná spojka nebyla uvolněná, nevíme. Je to pitomý, měli bychom být rádi, ale takto nevíme, kde je problém a situace se může a nejspíše bude opakovat, až se to už nepodaří nahodit vůbec. Vsázím se, že se nám to opět stane v pátek odpoledne a na tom nejvzdálenějším místě, kde to jen bude možné. To jen a jen pro to, abychom to neměli tak snadné.

Kytička pro dnešní den, přímo z dneška. 

 Dnešní trasa žádná není, ale je docela hezký západ slunce. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ