int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.2.2016 Agia Galini

Opět je krásný den a sluníčko se může strhat. Hned po ránu máme krásných 19°C, ale ono se to nejspíše přes den ještě vyšvihne malinko výš.

Obrovský rozdíl, když se podívám na fotky ze včerejška, jak je vše šedivé a špinavé, když je pod mrakem. Sluníčko dělá divy a hlavně ve vesnicích, které jsou jako tato Agia Galiny.  Nic moc udržované, nic moc pěkné, ale jakmile zasvítí slunce, hned je to jiná a to nemluvím o rozkvetlých květináčích a pergolách, které ještě spí.

Zdenda se dopoledne před odjezdem pustil ještě do stahování aktualizací navigace, ale je toho hodně nového a tak to jde dost pomalu. Máme hodně slabý signál, ale co se dá dělat. Ovšem pod stromem to šlo nejrychleji.

Netušíme proč, ale včera  internet slušně fungoval v autě, ale dneska už ne. Tak holt čekáme na aktualizace a pomaličku se dopoledne přehouplo v poledne a pak už jsme si řekli, že tady ještě jeden den zůstaneme. Máme naplánovanou další cestu do Mataly. Při té příležitosti se určitě podíváme do Faistos, druhého nejvýznamnějšího minojského města, hned po Knósu.

Tak to mě taky pobavilo, vlastně, všimnul si toho Zdenda, protože se mu nějak nezdálo, že ho cpu do dalšího druhého města a tvrdil, že už jedno druhé město máme za sebou. Máme tady totiž, podle průvodce National Geographic už druhé, druhé nejvýznamnější minojské město hned po Knósu. Já tomu říkám, matení nepřítele. Průvodce praví, cituji „ Faistos byl bohatým minojským městem. Je považován za druhé, nejvýznamnější minojské město hned po Knósu.“, no a pak tu máme druhé druhé město Dragmos / Rousolakkos, kde už jsme byli, cituji „ Za pláží Chiona v Palaikastru leží největší a nejvýznamnější město minojské Kréty hned po Knósu. I když se archeologové domnívají, že jde o starověké město Dragmos, nazvali tuto lokalitu Rousolakkos.“, tak a teď babo raď které je to, teda to druhé město?

Nevíme a ono je to vcelku jedno, ale máme v tom opět tak trochu hokej. Uvidíme zítra a rozhodneme se, komu dáme přednost. Nakonec je parádních 25°C, ale ve stínu je chladněji a když to foukne z vnitrozemí, tak je to na tričko s dlouhým rukávem.   

Kytička pro dnešní den

P2040127

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ