int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.9.2016 Lenti - Maďarsko

Míříme k termálním lázním v Lenti. Opět, jak jinak, jedeme postranními silnicemi.

Zdenda je přeborník na hledání vedlejších silnic a polňaček. Je pravda, že takto vidíme mnohem více, než kdybychom jeli po dálnici, ale je pravda, že mnohdy se suneme pomalu krokem. Ve spoustě vesnic je přikázaná rychlost 30 km/h. Nechceme zbytečně riskovat pokutu a tak si dáváme načas. Hlavně, nikam nepospícháme a to je obrovský bonus.

Malé městečko Lenti,  je veskrze turistické. Spousta apartmánů, bungalovů a několik kempů. Ceny nevím, my parkujeme hned u zadního vchodu do lázní.

Parádní parkoviště je úplně prázdné a nám perfektně vyhovuje a bohatě stačí. Dáváme si pozdní oběd a balíme se do bazénu. Je pekelné horko. Teplota se vyšplhala k 34°C a to už je na mě moc. Od 17h je vstupenka za polovinu, ale na nic nečekáme a prcháme do bazénů.

Termální lázně v Lenti jsou opravdu pěkné. Oproti obřímu komplexu v Bük jsou to spíše malé, rodinné lázně. Několik teplých termálních bazénů, spousta atrakcí a bazénků pro děti, restaurací a jídelen a řekla bych, že i jídlo a pití je tu levnější než v Bük.

Hlavně je tu spousta obrovských stromů, kam se dá schovat před sluncem. Hromada pěkných plastových lehátek je stále k dispozici.

V areálu je několik velkých vnitřních odpočíváren, slunečné lázně a tři kryté bazény. Na plavání a dva termální. Skvělé. Moc se nám tu líbí. Celodenní vstupenka za 250,- Kč je suprová cena.

Užíváme si koupání a plavání a k večeru i termální horké lázně. V celém areálu je volná síť a my jí chytáme, na naší anténu, skvěle i v autě. Na parkovišti jsme až do večera osamocený.

Akorát později přijela Adrie, ale stojí hodně daleko od nás. Zítra nás už čeká přejezd do Slovinska a Chorvatska.

Dnešní trasa je 103 km

Buk-lenti-16-9-2016-ujeto-103-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ