int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.9.2016 Ohrid - Makedonie

Naše nové parkoviště se ukázalo jako naprosto suprové. Kousek od nás je restaurace a hotýlek, samozřejmě mají internet a dali kode. Máme od nich přes anténu internet, ale je hodně slaboučký. Takže vkládat do stránek je nadlidský výkon a velká zkouška trpělivosti. Což není zrovna moje silná stránka a tak se vložení cestopisu ujímá Zdenda, který má trpělivost přímo neuvěřitelnou.

Je překrásný den a podle plánu se pouštím do gruntování a praní. To znamená, koberce ven, vyluxovat, vytřít a vše vypucovat. Toaletu, sprchový kout, kuchyni, zkrátka vše vyčistit a naleštit. Mezi tím se mi ohřála voda a mohu začít prát prádlo. Jsme na cestě už tři neděle a trošičku se mi to nakupilo. Zdenda ladí ještě zabezpečení dveří do naprosté dokonalosti a se šroubovákem obchází auto a přitahuje, co uvolněno jest, nebo co by se mohlo případně uvolnit. Je zajímavé, jak se za jízdy šroubky vytáčejí. Jako první známka je, že vypadne krytka, která šroubek kryje. Šroubek tu svojí krytku vytlačí jako nepotřebnou věc. No, a když si toho hned nevšimneme, tak se šroubek zkrátka celý vytočí. Kdybych to neviděla, tak bych nevěřila. Šroubek se díky drncání a kroucení celého auta za jízdy dokáže celý vyšroubovat. Vůbec nejlepší je, že ten šroubek ještě dokáže odcestovat dost daleko od místa, kde původně byl a jakmile je nalezen tak pak nastává hledání celé posádky, odkud ten pitomý šroubek přihopkal mezi nás.

Je nádherný slunný den. Odpoledne jedeme na velkou projížďku na kolech. Opět jsme to vzali až na protější konec města, podél břehu jezera a večer zpět domů.

Akorát se zastavujeme v tržnici pro čerstvé hroznové víno a chleba. Cena okolo 15,- Kč je úžasná a výběr z hroznů obrovský. Jen jsme ještě nepřišli na chuť místnímu chlebu.

Cena je výborná, okolo 28. - Kč za kilogram, ale je to příšerná drolivá buchta. Tak zkoušíme a kupujeme různé druhy, jestli nepadneme na nějaký druh chleba, který drží alespoň trochu pohromadě. Namazat máslo na chleba je téměř nemožné, ale nevzdáváme se.

Večer je opět překrásný západ slunce. Sedíme na břehu Ohridského jezera, popíjíme kávičku a je nám moc dobře.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ