int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.3.2017 Montelupone - Itálie

Dneska nastalo dlouho plánované a několikrát odložené rozebrání přední části auta kvůli kryse, která se nám dostala dovnitř a Zdeněčkovi odnosila všechny muffiny a mě prokousala dva košíčky, což mě teda děsně naštvalo.

 To je věc, která se nedělá. Ještě dokážu pochopit, že si odnosila všechno k díře, ale ty prokousané košíčky jí teda neodpustím. Každopádně jsme čekali na příhodné místo, kde by Zdenda mohl rozebrat předek auta, vyndat sedačky a postupně sundat všechny plasty na palubovce a najít místo průniku škůdce.

Měli jsme v plánu to podniknout včera, protože jsme objevili velkou prodejnu OBI, a kdyby Zdenda potřeboval dokoupit nějakou ucpávku, nebo kus čehokoliv, tak abychom byli u zdroje.

Bohužel, včera dost foukalo a OBI, tím jak bylo na okraji města, tak to tam bylo jako na větrné hůrce. Do toho skoro celé parkoviště bylo v kopci a nebylo to tam vhodné. Nechceme na sebe zbytečně upozorňovat a dělat okolo sebe nepořádek. Nebylo kam se ukrýt, nebo schovat. Tady na parkovišti v Montelupone je přímo ideální místo, jsme ukrytý pod silnicí, je tady místo, voda a svítí na nás krásně sluníčko.

Nejenže dobíjíme baterky, ale ještě se udělalo hezky teploučko. Zdenda se pouští do rozebírání podlahy, a jelikož krysa byla spatřena u spolujezdce v nohách a i muffiny tam měla nanošené, tak asi tam by někde mohla mít únikovou díru.  

Naštěstí, Zdenda nemusel rozebrat půlku auta, ale jen část. Úniková díra je objevena. Nevíme kdo, jestli ve fabrice, nebo když nám montovali autorádio, nějaký šikulka odstranil průchodku, která je totožná i na druhé straně. Oválná průchodka je z velmi silné gumy a je v ní jen malá dírka na kabeláž. Tady jí někdo odstranil a nahradil pěnovou hmotou, jako je na karimatce.

Ta hmota samozřejmě nemohla zadržet žádného škůdce s trošku silnějšími zoubky. Vůbec to nemusela být krysa, ale i ta nejmenší myška by si s pěnovkou hravě poradila a my si sebou klidně mohli už dávno vozit myší rodinku.

Zkrátka, někdo se zamyslel a usoudil, že pěnovka stačí a tak jí tam přilepil. Na druhé straně je totožná montážní díra, ale už správně utěsněná.

Zdenda na díru silikonem připevnil kousek plechu a máme po starostech. Hromádka rozkousané pěnové hmoty je jasným důkazem.

Hlavně, tady je vidět, že i rada od kolegů, umístit do motoru jako odpuzovač kuličky do toalety nefunguje. Ta potvora vyloženě lezla okolo a dovoluji si tvrdit, že pouzdro na kuličky použila jako odrazový můstek k nejslabšímu místu v motoru a možnému průniku do auta. Takže, je mi líto, ale kuličky opravdu nefungují.

Já jsem opět vygruntovala, vytřela a tak podobně. Všechny koberečky ven, vyklepat, vyluxovat zákoutíčka, napustit leštěnkou nábytek, utřít prach. Klasika, pravidelný úklid je nutný a je potřeba.

Nikdo by nevěřil, jak dokážeme být za týden zaprášený a kolik jsme schopný za pár dnů nadělat na podlaze nepořádku a drobků.

To se samozřejmě zouváme a uvnitř chodíme jen v ponožkách a já v zimě, v teplých fuseklích.

V kuchyni mám pod nohama ještě kobereček, který vždy po vaření vyklepu, ale nic naplat.

Zkrátka, stále se pohybujeme na dost malém prostoru a to je znát.

A den je pryč jako mávnutím proutku. K večeru se přihnaly mraky a vypadá to na déšť.

Uvidíme, co se nám z toho do zítra vyklube.

Přeji všem pěkný večer.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ