int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.3.2017 Günzburg - NSR

Ujíždíme dál směrem k Čechám. Dneska se napojíme na Dunaj a pojedeme kousek po Dunaji až do Regensburgu neboli Řezna.

Regensburg je zapsaný na seznamu UNESCO a to si nenecháme ujít. Dnešní den je zasvěcený nákupu nezbytných potravin, opět potřebujeme doplnit zásoby. Je to nepříjemné, ale auto není nafukovací a na nákupy musím, i kdybych byla doma.

Tady je to s tím rozdílem, že musíme doplňování proviantu drobet plánovat a nemělo by mě zaskočit, že dojde olej, nebo cukr, nebo máslo, nebo chleba a těch nebo je docela hodně. Ještě se ráda zastavím pár slovy o parkování. Zatím jsme neměli štěstí na parkoviště pro bydlíky zdarma. Všechna avízovaná parkovací místa, která jsme měli cestou, bylo jich 6, kam jsme poctivě zajeli, byly hrazená. Teď mimo sezonu méně, ale hrazená. Skoro nikde neteče voda, kromě jednoho stání, protože je voda ještě ze zimy zavřená, ale všude se platilo.

Pravdou je, že se někde dalo připojit na proud v různých tarifech, někde se dá vypustit voda a hodně je zákaz karavanům. Zkrátka, předpokládá se, že karavany jsou hodně dlouhé a na jedno místo se vejdou dva bydlíky. Ceny nejsou nijak astronomické, mimo sezonu 5 – 10 Eur a v sezoně o kousek vyšší, ale pro nás je to hodně peněz. Pokud někdo jede na dovolenou, je to dobrá možnost stání, bez hledání parkovacího místa bez zákazu, na tranzitu nebo jen toulání se po Německu.

My bychom tu v létě měli strávit měsíc a to se to parkování pak docela prodraží. Na mnohých místech můžeme stát celý den, ale nesmí se tam spát. Stání je povoleno do večerních hodin a od rána. Další možností je spousta parkovišť u silnic, která nejsou nijak omezena. Ty, ještě v dobách dávno minulých, Zdenda hojně využíval s kamionem. Na bočních silnicích, která jsou velmi málo frekventované, jsou parkoviště, kde můžeme pohodlně a beztrestně stát na noc. V Německu teď budeme jen krátce, ale v létě budeme objíždět velký kus Německého pobřeží a Dánsko podél Baltského moře a tak sledujeme a studujeme místní zvyklosti a jaké budeme mít možnosti. Zároveň je pro nás velmi důležitý internet. Zatím to vypadá, že jsou Němci velcí skrblíci na volné sítě.  Internet si budeme v létě kupovat docela určitě, jen je otázka jaký. Máme ještě čas a věřím, že to do našeho odjezdu zvládneme zjistit.

Maličké město Günzburg je opět krásné, a pokud to ještě podtrhnu sluníčkem a blankytnou oblohou, tak není důvod ke stížnostem.

Procházka poklidným náměstím a celým městečkem je příjemná.

Na náměstí jsme si dopřáli kávičku a Zdenda malé pivko za 2,5 Eur. Našli jsme parkování pro bydlíky, budiž pochválena Německá preciznost, protože značky s bydlíkem a směrovkou nás navigují hned u vjezdu do města.

Cena je, jak popisuji, teď 5 Eur, mimo sezonu a místo je za plotem, ale bez vrat u lesa a velkého letního koupaliště. Hned vedle Dunaje.

Kousíček stranou, je parkoviště bez omezení a my nakonec stojíme kousek od oficielního parkoviště pro obytky a taky bez omezení. Tam se vlastně v tuto dobu jedná jen o možnou přípojku na elektřinu, pokud by někdo potřeboval.

Při našem příjezdu jsou uvnitř dvě obytky, ale večer jsme už osiřeli. Ceny jsou za připojení na elektřinu taky různé. Ovšem tady je cena hodně zajímavá, 1 kW za 0,5 Eura. Většinou je platba na hodiny, ale tady je to na spotřebovanou elektřinu. Naposledy jsme zaznamenali platbu 5 Eur na 4 hodiny.

Dnešní trasa je – 35 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ