int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.6.2017 Pobierowo - Pl

Ráno je opět nádherné, v poklidu snídáme a plánujeme dnešní den. No, on je už dávno naplánovaný, ale je potřeba doladit detaily.

P6020073

Tak daleká cesta bez pořádného plánování, ladění detailů a předodjezdové přípravy no, to by teda nešlo. Důležitá je logistika, ta musí být zvládnutá do nejmenšího detailu, jinak se může celé putování neznámými kraji ošklivě zvrtnout. Velmi důležité je nejen mít správně naplánovanou trasu, to umí každý, to je jasné, ale zásobování a správná výživa mužstva, to je oříšek, který nezvládne hned tak někdo.

Velitel vozu rozhodl, že stravování mužstva bude moje starost a jako zodpovědný člen posádky, jsem hned ráno zadělala těsto na kynuté meruňkové šátečky s drobenkou. Ksakru, zase jsem v cestopise u jídla.  Takže, trocha droždí, mouka a tak dál a než jsme se nasnídali, vypili kávičku a vše probrali, těsto krásně vykynulo a budeme mít, tentokrát cestovní šátečky s meruňkou. Myslím, že se mi povedly.

Zastavujeme na parádním molu ve městečku Mrzežino, které je samozřejmě hned u moře. Zkrátka stále putujeme podél pobřeží. Molo je veliké a stavíme se za polského kolegáčka s anglickým bydlíkem.

Bereme deky a jdeme na pláž, která je jak jinak, čistá a veliká. Strašně moc bychom místním přáli teplotu chorvatského moře, protože pak už by valná část turistů jezdila sem.

Nikde se k nám tak hezky nechovali, tak jako tady. Nikde nezaplatíme tak málo za celodenní stání kousíček od moře, jako tady, nikde nejsou tak laciné kempy jako tady.  Být pár metrů od čisté bílé pláže, od nádherně modrého moře a zaplatit 20 Zl za stání + 5 Zl za neomezenou vodu a 5 Zl za neomezenou elektřinu. Počítejme krát 7,- Kč. Nevím, nemáme zkušenosti s kempy a placeným stáním, ale zdá se mi to opravdu hodně málo. Předevčírem, kdyby vybírali, tak na parkovišti chtěli 6 Zl pár metrů od moře, sice bez servisu, ale s toaletou. A takto je to po celé naší trase. Půl litru piva vyjde na 2 Eur v přímořském letovisku. Ksakru, tolik bychom jim to přáli. Výstavbu kempů, apartmánů, stání, chat a letních domků mají v plném proudu, spousta už jich je dávno hotová a velmi pěkná, jen to teplé moře jim chybí. Ale jak říkal Zdenda, ještě pár let oteplování a v celém slavném Chorvatsku nebude pro nás, Středoevropany k vydržení, a nakonec se i to Baltské moře drobet ohřeje.

Na molu by nám bylo dobře, ale ještě nenastala nouze, abychom museli platit za stání na noc a odjíždíme dál.

V lese, kousek od silnice, je nádherný lesní parkoviště, které nás uchýlí na noc.

Začalo trošku drobně pršet a zastřešená lavice se stolem nám splní přesně, co jsme chtěli. Ogrilovat si párečky a naše obligátní bramboráčky.

Jsem zvědavá, kdy se jich konečně přejíme.

Dneska bylo krásně a měli jsme veskrze další nádherný den plný lásky, pohody, klidu, sluníčka, dobrého jídla, opalování, příjemného cestování.

Dnešní trasa je 40 km

Rogowo-pobierowo-3-6-2017-ujeto-40-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ