int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.6.2017 Šwinoujšcie - Pl

Konečně jsme se dokodrcali do Swinoujšcie za Leškem a Beátou.

Swinoujšcie je rozdělený řekou na dvě části a ta, kam jedeme, nebo, do které jedeme je vlastně na ostrově. No, a protože místní nemají, jak se dostat domů, přívoz je zdarma. Pro všechny.

Míjíme velký přístav pro trajekty do Skandinávie, ale my jedeme ještě kousek dál a stavíme se do fronty na přívoz. Jelikož tady fungují kyvadlově dvě lodě, tak čekání je opravdu velmi krátké.

Za chvilku jsme nacpaný na ponton a už si to suneme přes řeku. Pohodička. Jen je velká škoda, že je tak ošklivo. Od rána prší a prší. Na naše noční parkoviště přijeli pozdě v noci ještě dva bydlíci z Německa. Je znát, že v Německu už začali prázdniny a německých bydlíků proti nám proudí velká síla. Nestíháme mávat na protijedoucí, ale je faktem, že pokud zrovna nemají ruce zamotané ve volantu, vehementně mávají na pozdrav. Je to příjemné.

Po cestování a měsíci stráveném téměř osamoceně, jsme rádi alespoň za to zamávání od kolegáčků. Tolik jsem se těšila na Beátu a na popovídání s duší veskrze spřízněnou, tím mám na mysli ženské pokolení, že setkání je opravdu bouřlivé a mluvíme jedna přes druhou. Každopádně, jazyková bariéra je, ale při troše snahy, ji hravě překonáváme.

Během chvilky jsme zjistily, my dvě, že holt musíme mluvit jen jedna, jinak si nerozumíme už vůbec nic a jelikož jsem jednak starší, jednak hladovější po ženském pokecání, tak je jasné, že jsem převzala iniciativu a bylo po střídání.

Žádné střídání, já jsem se musela zkrátka vykecat. Takže tak. Skvělé a jsme moc rádi.

S Leškem a Beátkou jsme se seznámili v Ksamili v Albánii, kde jsme strávili překrásný týden plný povídání, já jsem vařila česká jídla, Beáta polská a samozřejmě, kluci rybařili.

Teď jsme se po mnoha měsících opět setkali. Sice jsme byli celou dobu ve spojení na skype, ale to není samozřejmě ono. Paráda. Pozdě odpoledne ještě jdeme na plážovou promenádu a jen zíráme, jak tady budují a hlavně, jak to tu mají pěkné, po polski – fajné.

Zítra je v plánu velký výlet na kolech a pozítří jedeme do Štětína a pak už nás čeká další osamocená cesta přes Německo do Dánska.

To je hlavní cíl letní cesty. Objet Dánsko kolem dokola.

Dnešní trasa je - bude později, velitel vozu se taky drobně zapovídal.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ