int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.6.2017 Šwinoujšcie - Pl

Swinoujšcie je vysloveně malé turistické městečko, přímo na hranicích s Německem, kam pozítří už odjedeme.

My jsme ale ještě stále v Polsku a abychom poznali vše a užili si konečně pěkného dne, bereme kola a ujíždíme na pobřeží a do přístavu, a tak vůbec. Zkrátka, jedeme si to tu prohlédnout.

Díky nové výstavbě, která je orientovaná hlavně na německé turisty, tak město jaksi přišlo o svůj původní ráz a vše potlačila výstavba nových velkých hotelů, výstavba obytných satelitů.

Tady je to jen o dalším, turistickém letovisku, které se každé léto plní návštěvníky ze sousedního Německa.

Tomu ovšem odpovídají ceny, které jsou tady poněkud vyšší než na pobřeží, které jsme dosud projeli. Tak, ono není, čemu se divit. Myslím, že bychom se nechovali jinak.

Pokud je možnost, tak by se asi každý z nás snažil vydělat na turistech, pokud by to jen trochu šlo. Tady ta možnost je a místní se snaží. Nutno podotknout, že i když si všichni uvědomují krátkost letní sezony, tak stále jsou ve všech směrech příjemní a vstřícní.

Hodně místních pronajímá na léto byty, domy a různé apartmány. Staví se tu jako o život. Roste nová část promenády a stará se opravuje.  

Přestože je začátek června, tak stále je moře velmi chladné, a ještě se téměř nikdo nekoupe. Jediný, kdo je občas vidět ve vodě jsou psi, malé děti, blázni a Zdenda.

Na kraji města, u vjezdu do přístavu je 10 m vysoký větrný mlýn, který sice nikdy moc nefungoval, ale je to významný orientační bod, která je vítaným místem pro výlet. Samozřejmě, celou trasu bereme přístavem, kde jsme obsadili čtyři prázdná mola a vehementně trénovali postoje.

Dost jsme se u toho nasmáli. Protože postupně jsme se střídali v spouštění fotoaparátu a úprkem na molo. Zkrátím to, někteří byli úspěšný a podařilo se. Sice jsme malinký, ale jsme tam všichni. Večer jsme připravili naše tradiční bramboráčky a naložené kuřátko. Betka udělala salát a povídání opět nebralo konce. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ