int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19.6.2017 Lübeck - D

S ohledem na to, že cestopis píšu až večer nebo brzo ráno následující den, vím už co se událo a o dnešku mohu prohlásit, den plný překvapení.

P6190002

Ráno jsem zadělala na kynuté štrůdle. Koupili jsme si v Polsku velké balení jablíček, která se zdála krásná a já tiše doufala, že je budeme mít až do Dánska. Nicméně, jablíčka jsou sice parádní, ale ukázalo se, že pokud je rychle nespotřebuji, tak je vyhodím. S ohledem na to, že jsem koupila rovnou 5 kg pytlík, je jablek požehnaně a jíme je ve všech možných variantách. Hlavně, každý den rozkrájím aspoň dvě do krabičky na cestu a Zdenda si přál štrůdl.

Jelikož nemám listové těsto, pomohla jsem si receptem na kynutý závin s uzeným a zelím. Sice jsem to nikdy nedělala, ale řekla jsem si, že je jedno, co do útrob těsta nacpu, a tak máme takové mini štrůdlíčky a ještě zbylo těsto na bochánky plněné jablky.

Pečeme za jízdy, a nakonec štrůdlíky dopadly skvěle, a ještě lépe chutnají. Nemáme vodu a bohužel se nám jí ani nedaří nikde kloudně natankovat. Hledáme v Lübecku kemp, kde bychom ji mohli za úhradu natankovat. Lübeck je pro dnešek naše cílové město, kam se moc těšíme a kde si to chceme řádně prošlapat.

Ovšem člověk míní a ten nad námi nahoře to občas změní. Nebo spíše naše, moje, nešikovnost. Klasika a všichni to znají. Jedeme a cosi vzadu se přesýpá, cosi vytrvale ťuká anebo něco někam spadlo.

Jako spolujezdec se odpásuji a jdu se podívat, kde je problém. Obvykle jsem velmi opatrná a přidržuji se různě nábytku a vyrovnávám náklony, zatáčky a tak podobně. Nicméně dneska je dusno k padnutí a tak jsem na boso. Malá zatáčka a neštěstí je na světě.

Ukopla jsem si prsteníček u levé nohy. Prst se tak nějak podivně vyklonil a zatlačit ho na správné původní místo bylo příšerně bolestivé. Takže slzičky v očích a bolest veliká. Vloni jsem si ukopla ten samý prst, ale na druhé noze, a to jsme stáli před domem. Mám už zkušenosti, čeká mě 14 dnů pajdání. Jestli mi prst neupadne hned, tak docela určitě během nejbližších dnů, pokud mi rovnou neuříznou kus nohy. Hned jsem zaledovala zmraženými fazolkami, ale to pomůže jen na chvíli. Do večera se prst nádherně vybarvil a já mám náladu pod psa.

P6200005

Voda je drobet problém. Ve městě jsou 4 možnosti. Jeden STPL je bez vody, jeden má stojan zakrytý a nefunkční a stejně měl jen užitkovou vodu, a tak musíme zase přes celé město na třetí STPL.

Tady jsme uspěli skvěle. Máme natankovanou plnou nádrž 150 l + dva kanystry po deseti litrech vše za jednotnou cenu 1 eur.

Jinak, kdyby byl zájem, tady je cena STPL, v katalogu je cena stání 9 eur, ale ta už je letos vyšší a vše se připlácí. Ovšem jak jsem koukala, bydlíci jsou tu na déle a stání za ubytovnou, či co to je, a v průmyslové zóně, no, tak to nevím.

Ale, jak se říká proti gustu žádný disputát.

Takže, máme vodu, najeto snad 1000 km křížem krážem Lübeckem, já mám určitě ulomený prst u nohy, který mi na beton upadne,

máme upečené krásné štrůdliky a ještě nemáme hlavní problém dne, který teprve přijde, a to je odřený a prasklý blatník u Flíčka. Chtěli jsme zajet k McDomaldu na internet a jak se Zdenda vždy snaží co nejméně překážet a zabrat minimum místa, tak při najíždění na parkovišti si sice všimnul teréňáka, ale už ne jeho kolem dokola vystouplých chromovaných trubek.

 

A o tu jednu trubku zachytil. Takže máme na kus dne o zábavu vystaráno. McDonalds dáváme vale, nemáme ho rádi a stejně by internet určitě nestál za nic a odjíždíme kousek dál k Hornbachu, Zdenda se pouští do opravy blatníku a já leduju prst a tiše úpím. 

Oprava se naštěstí podařila, Zdenda je šikulka a prasklina není vůbec vidět. Jednalo se hlavně o to, aby nám nezatékalo dovnitř.

Takže je to perfektně zevnitř vykytované, zvenku vybroušené a jen vlásečnicová čárečka prozrazuje, kde byl problém.

Přejíždíme na parkoviště co nejblíže hlavní části města, kde by mělo být to nejhezčí ze staré baltické výstavby.

 

Na nějakou velkou štrapáci mohu zapomenout. Pajdám se krokem a Zdenda mi statečně pomáhá. Je už hodně pozdě večer a na parkovišti u centra jsou turnikety jen do 18 h. Ale i tak to tu není nijak závratná částka a hlavně, kdyby nebylo mého zranění, několik parkovišť je kousek dál od centra zadarmo.

Takže, situace se pro nás trochu lepší. Tady už je šance parkovat zdarma. Je jen na každém, jestli chce popojít, nebo popojet na kole do centra, nebo parkovat vyloženě na dostřel za 6 eur na den.

 

Zítra se projdeme po historickém Lübecku, dneska se toho už událo až dost.

 Dnešní trasa je 71 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ