int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.6.2017 Bad Schwartau - D

Přejeli jsme kousek za Lübeck do Strand na parkoviště hned u moře. Konečně jsme v oblasti, která je pro nás drobet příznivější.

Samozřejmě, že v letovisku u moře nemůžeme stát a první parkoviště pár desítek metrů od moře je placené, ale pokud stojíme kousek dál, máme na výběr hned několik parkovišť zdarma. První, hned na kraji je oficiální STPL za 10 Eur, kde už stojí síla bydlíků. Je zde sice povoleno parkování na jeden den, ale podle toho, jak jsou všichni rozložený, markýzy roztažený, tak si nemyslím, že by tu byli ten jeden jediný den. Pokud by byl zájem, je možné se napojit na hrazenou elektřinu a zbavit se odpadů. Voda je k dispozici jen užitková. My jedeme dál, protože se Zdenda snaží dostat co nejblíže k moři. Zítra podle předpovědi by mělo být vedro a slunečno a rádi bychom na pláž.

Další parkoviště, které jsme objevili je sice pěkné, skované ale příšerně prašné. Každé auto, které projede zvedne oblaka prachu a v tom teda nechceme být. Nakonec parkujeme na dalším pěkném parkovišti, kde už je pár kolegů Němců a ty tu jsou taky na déle.

Noha pekelně bolí, ale řekla bych, že už mnohem méně. Každopádně jsme už prošli celou barevnou škálu a dneska jsem akorát otekla.

Takže nic moc a snažím se co nejméně chodit.

Včera jsme si udělali radost. Máme novou konvici na čaj. Tu původní jsme koupili v Novera, na úplném začátku a stála 15 eur. Funguje skvěle, nicméně, po skoro třech letech už vypadá příšerně a umýt se nedá. Jakmile se totiž oteplí, velkou termosku na čaj uklízím a ke slovu přijde tento džbán, kam stále vařím velmi slabý čaj. Je to hlavně z důvodu převaření pitné vody.

Nikdy nevíme, jakou kvalitu vody natankujeme, a tak se vyplatí, všechnu vodu, kterou pijeme převařovat. Někdo používá konvici s filtrem, my používáme tento postup, protože stejně něco pít musíme a pokud nechceme kupovat balenou vodu, je to ideální způsob, jak nepřijít k nějakému ošklivému střevnímu problému. Čaj ještě maličko ochutím cukrem, citronem a kapkou šťávy. Z konvice máme velkou radost. Je elegantní, umělohmotná a tudíž lehoučká. Firma Villeroy Bosch je zárukou kvality a totožná cena 15 eur, jako v Noveře je skvělá. Teď jen uvidíme, jestli vydrží a jak dlouho.

Dneska stojíme na místě, na velkém zatravněném parkovišti na okraji městečka Strand, kousek od moře. Zdenda šel na průzkum, že bychom se vydali k moři na kolech.

Nicméně, na pláži je hlava na hlavě a to se mi teda dvakrát nechce. Nemiluji takové to hromadné akce. To budu raději v křesílku u auta.

Koupat se v moři stejně nedá, neb udávaná teplota 18°C ke skotačení ve vlnách zrovna neláká.

Nicméně, jak je vidět, je to tu skutečně hodně luxusní. Všechny domy jsou určené k pronájmu a určitě nebudou nijak levné.

Každopádně, pokud by někdo sbíral inspiraci na letní víkendový domeček, tak tady je pár návrhů.

No, řekla bych žádná sláva, co? Takový obyčejný domky máme u nás taky, že ano.

Faktem je, že jen obdivně koukáme a hlavně, co je taky úžasné, to jsou upravené zahrady.

Už několikrát jsme viděli, zahradnické firmy jak pečují o zeleň u domů. Paráda.

K večeru jedeme zpět do Bad Schwartau na STPL u Ikea. Je to super, máme neomezený internet a hned se připojujeme.

Můžeme dohnat práci na stránkách, postahovat vše co je potřeba a tak vůbec. Mě se podařilo dopracovat všechny památky UNESCO – Německo a pro milovníky historie je to již nachystané.

Zítra už pokračujeme dál směrem na Kiel, kde se tento týden koná velký Kielský festival plachetnic. Bude tam několik závodů ohromných plachetnic ať už historických replik nebo ultramoderních katamaránů a podobných skvostů.

Tak na to se moc těšíme. Snad se nám podaří někde poblíž zaparkovat, protože ještě nic valného neujdu.

Dnešní trasa je 23 km

Strand-bad-schwartau-21-6-2017-ujeto-23-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ