int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.6.2017 Flensburg - D

Počasí máme stále jako na houpačce a déšť střídá nádhernou oblohu plnou obláčků. Když už se začneme radovat, že se vše v dobré obrací, přižene se mrak a prší.

Takto je to za den několikrát. Už ani nemá cenu mýt čelní okno, aby se mi lépe fotilo za jízdy. Několikrát za den jsme komplet umytý.

Dávám dohromady seznam potravin, co je ještě potřeba nakoupit. Nerada bych v Dánsku řešila zásadní věci. Drobnosti, jako chleba a podobné budeme dokupovat, to je jasné. Na měsíc taky nemůžeme sebou vézt vše co je potřeba, ale základ bych měla mít.

Zvěsti o cenové hladině v Dánsku jsou dost děsivé. Pravdou je, že tam vlastně nikdo moc nenakupoval a co máme informace, tak každý se tam zdržel jen na nezbytně dlouhou dobu s maximálním krátkým výletem za nějakým konkrétním cílem. Obvykle jen při tranzitu do Norska. My máme v plánu pobýt v Dánsku přesně měsíc a jestli se nám to podaří, to je ve hvězdách. Tak, vše nasvědčuje tomu, že by nám nemělo nic stát v cestě. Jediné, co by nás mohlo opravdu vyhnat by byla absolutní nemožnost volného parkování anebo, přemrštěně drahé parkování. V kempu přespat můžeme, ale jen výjimečně a platit parkovné na ulici také můžeme, ale nesmí se to stát pravidlem. To bychom nezvládli. Dalším, pro nás důležitým činitelem v dánské rovnici bude možnost čerpání vody. Pokud to bude navázané jen na ubytování v kempu, tak to budeme mít drobet problém. Pokud budeme moci zajet do kempu, za peníze natankovat vodu a odjet, máme vyhráno, ale ještě zůstává otázkou, kolik bude voda stát. Nicméně, nepředpokládám, že by to měla být nějaká drastická cena. Těch neznámých je hodně, a to je právě to, co naše putování dělá zajímavým.

Vždyť by to nebylo žádné vzrůšo jet tam, kde to všichni znají, kde všichni ví jak to funguje, kde a za kolik a jak. Takhle máme před sebou neznámé na co se můžeme v rámci možností připravit. Také nevíme, jak to bude s připojením na internet. Nikde jsme se nedočetli, jestli je možnost připojit se alespoň u nákupního centra, jako tady, v Německu. V Německu jsou taky velmi skoupý na volné připojení, ale dá se síť najít. Dá se připojit u McDonalda nebo u nákupního centra. Jinak je to dost výjimka natrefit na městskou síť nebo nějaké volné připojení. V Dánsku to může být úplně v pohodě anebo naopak, úplně v háji. Internet si kupovat na měsíc nechceme, protože tam budeme jen ten měsíc, ale stejně se podíváme, kolik by tak stála sim karta s nějakým kloudným tarifem. To jen pro informaci.

Zatím jsme zjistili, že podle informací z internetu je kurz 3,52 Kč za 1 DK anebo za 1 eur 7,6 DK. Plyn by měl stát něco kolem 30,- Kč za litr příšerná cena, kterou jsme neplatili ani v Norsku a nafta se šplhá až ke 40,- Kč za litr. Našli jsme info, že před víkendem, brzo ráno se tyto ceny poměrně silně upravují směrem dolů.

Poslední naše zastávka v Německu je ve městě Flensburg, kde dotankujeme, doplníme plyn a už hurá do Dánska.

Dnešní trasa je 97 km

Schleswig-flensburg-26-6-2017-ujeto-97-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ