int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28.6.2017 Kalvovej - DK

Jedeme dál směrem na Aabenraa a Haderslev směrem na Kolding.  Ráno jsme měli milou návštěvu.

Pohybujeme se na Jutském poloostrově v oblasti Jižní Jutsko. Tam uhneme na ostrov Flyn, který procestujeme a přejedeme po placeném mostě na ostrov Sjaelland, kde navštívíme na východním konci Kodaň a ještě kousek výš, Kronborg slot - zámek Kronborg a obloukem se vrátíme zpět, opět po mostě a projedeme po východním pobřeží Střední Jutsko a Severní Jutsko.

Centrální částí a západním pobřežím bychom se měli vrátit dolů k Německým hranicím a zpět domů.

Tímto bych ráda poděkovala kolegáčkům z Roudnice, kteří nám dneska doporučili zajet na ostrov Flyn. Tam určitě zajedeme a určitě ho projedeme. Děkujeme za rady, které jsou veskrze pravdivé. Jen s internetem drobet bojujeme, ale jsme tady teprve chvilku a ono se to poddá. Tak jako vždy.

Zdá se, že s vodou opravdu problém nebude. Dneska jsme dokonce zajeli na parkoviště, kde není nic kromě popelnic a vodovodu. Jen tak, pro zajímavost jsem šla zkusit, jestli voda teče.

Po zkušenostech, které máme jsem absolutně nečekala tekoucí vodu, co tekoucí, vyvalil se proti mně gejzír vody a okamžitě jsem mokrá až po kolena. Šikovně jsem si stoupla hned ke kohoutku, protože tak jak jsme za vodu platili a tankovali po kanystrech, tak tady je trubka s vodou a kohoutek na odlehlém parkovišti kdesi mezi poli, tady přeci voda téct nemůže! Ubezpečuji se, že může a já mám plný boty.

Zajeli jsme taky zpět do města na výměnu peněz a zjistit, jaké máme možnosti s internetem. Koupit internet si nemůžeme, potud jsou informace místního operátora, Telenor, nemáme tady pobyt. Ani trvalý, ani přechodný. Zkusíme ještě jiné operátory, ale zatím jsme padli jen na jednoho.

V bance jsme dopadli podobně neslavně. Za jakoukoliv výměnu se platí poměrně vysoká částka 60 Dk a kurz jsme taky nedostali, tak jak bychom si přáli. Tím se nám vyhoupla cena 1 Dk na 3,76 Kč oproti očekávaným 3.52 Kč. Nevadí, tak nějak jsme s tím počítali. Budeme potřebovat peníze na naftu, Zdenda předpokládá, že bude potřebovat jednou tankovat, a hlavně na platbu za most mezi ostrovem Fyn a Sjaelland a zpět. Samozřejmě, můžeme platit kartou, ale to nechceme.

Dneska parkujeme na molu ve vesnici Kalvovej. Docela hodně fouká vítr a navečer zajedeme na jiné parkoviště, poblíž, kde budeme skrytý.

Mimochodem, to parkoviště se zmiňovaným kohoutkem na vodu.

Dnešní trasa je 65 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ