int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.6.2017 Kolding - DK

Asi tak jako v Čechách, pršelo i u nás. Celou noc naším domem otřásá déšť a ani ráno nevěstí nic příjemného.

Zkrátka, je strašně ošklivo a asi i nadále bude. Jedeme jen kousek do Koldingu. Míjíme památku UNESCO Christiansfeld s tím, že se tam ještě zítra vrátíme. Teda, pokud bude alespoň trošku slušné počasí.

Jinak nás zítra čeká opět několik zajímavých věcí. Jednak přejedeme na ostrov Fyn. První bude zkušebně najít stanici plynu a natankovat plyn. Máme ho dost, v tom problém není, jen budeme míjet jednu ze 4 čerpacích stanic a chceme se kouknout, jak to tu funguje a také, za kolik tu plyn mají. Dále nás bude čekat zámek Egeskov slot a pak pojedeme na Valdemars Slot. Pokud to jen trošku půjde, prohlédneme si Svenborg se svojí sbírkou dřevěných lodí.

Takže, na zítřek jsou kostky vrženy. Zítra ráno zadělám na novou verzi koláčků na cestu. Už máme vše snědeno a k odpolední kávičce si rádi něco zakousneme. Jen na zkoušku jsme zastavili u benzínky, kde je také velká restaurace. Zdenda nejdříve zkouší anténu, internet tu mají, ale zabezpečený, tak to zkusil v restauraci a velmi ochotně nám poskytli kóde na připojení. Jen utrhl kus účtenky a tam je kolonko Wi-Fi kód: heslo. Paráda. Po delší době máme velmi pěkné internetové připojení a nemusíme se omezovat.

Ihned dáváme vše minulé do stránek, zálohujeme fotogalerii a Zdenda dává novinky na Facebook. Koukáme, že nějací kolegáčkové akorát přejeli hranice do Dánska a jsou vlastně kousek za námi. Hned to zkoušíme, jestli budou na příjmu, a navrhujeme setkání.

Zdenda našel slušné parkoviště, kam se vejdeme a večer skutečně přijíždějí. Povídáme až do půlnoci. Skvělý Brňáci, manželé s malou dvouletou holčičkou, a tak tímto posílám pozdrav na Moravu a že děkujeme. Skvělé, máme aspoň na chviličku spřízněné duše.

Míří do Norska a cestou si prohlídnou kousek Dánska. Naštěstí večer přestalo pršet, mžít a mrholit a mohli jsme sedět venku. 

 Dnešní trasa je 52 km

Kalvovej-kolding-29-6-2017-ujeto-52-km

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ