int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.7.2017 Hornbaek - DK

Včerejší den jsme plně věnovali povídání a povídání a jídlu. Od společné snídaně jsme se plavně překulili do oběda.

Na jídelníčku byly bramboráčky se sýrem, bílá bavorská klobása, zelný salát a čerstvý salát z ledového salátu s rajčátkem.

Večer byl jasně ve znamení ryb. Zdenda s Alenkou naložili mísu úžasných čerstvých tresek, které jsou zkrátka nepřekonatelné.

Takovou dobrotu bych každému přála aspoň jednou za život ochutnat. Přátelé se vrací z Norska a vezou si rybičky domů a byli tak laskavý, že nám dali několik ohromných kusů ochutnat.

Moc a moc jsme vděčný za lahůdku, která nemá srovnání snad s ničím. Ježíši, to je taková dobrota, že jen blaženě vzdycháme a v myšlenkách se vracíme zpět do Norska. Samozřejmě povídáme a povídáme, popíjíme a popíjíme, až je skoro ráno.

S Álou jsme to povídání protáhly až do časných ranních hodin. Samozřejmě jsme probrali ty nejdůležitější témata pod sluncem, o kterých nemají pánové ani páru, natož ponětí. No, musím přiznat, že jsem to drobet přepískla a ranní vstávání, bylo dost bolavé. Krušné to ráno. Už císař pán říkal, že alkohol je metla lidstva a pít se nemá.

Z našeho parkoviště dopoledne odjíždíme, protože se začalo poněkud více plnit bydlíky a během chvíle bylo na našem poklidném parkovišti živěji, než nám všem bylo milo. Kousek od nás v  je veliké molo, kde jsem dospala noční dámskou seanci a Zdenda se pokusil o rybářské štěstí.

Domů nic nepřinesl, tak asi šlo štěstí velikým obloukem kolem něho. Zítra jedeme do Roskilde, kde je jednak přehlídka vikinských lodí a hlavně, máme tady první nej a to nejkrásnější katedrála v Dánsku, v Roskilde, zapsaná na seznam dědictví UNESCO. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ