int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.7. Aahus - DK

Začínáme třetí neděli v Dánsku a jednoznačně mohu říct paráda. Pokud bychom tudy prolétli v době, kdy je pod mrakem, tak nic moc, ale pokud putujeme za slunečného dne, je to tu fakt moc pěkné.

Vesnická řadovka

Dánsko je zajímavé už jen tím, že buď je pod mrakem a nefouká vítr nebo je nádherně vymetená obloha a pekelný vítr.

Další vesnická řadovka

Dneska rána je téměř totální bezvětří, ale vypadá to, že bude každou chvíli opět pršet, protože propršela celá noc.

Tak nějak, nic moc. 

Jedeme do městečka Aarhus po boční silnici 451 a občas skončíme vyloženě na silničce pro jedno auto.

Maličké vesničky o pár domcích, krávy a koně na pastvinách a po pravé ruce na nás vykukuje moře.

V přístavu si dáváme oběd, ale ještě ty panoramata nejsou nijak úchvatná. To až odpoledne se mraky přesunuly kamsi a objevuje se sluníčko, a to už je hned jiná podívaná.

Zastavujeme na chvíli v dalším přístavu, jen jestli náhodu nemají volný internet, mají a tak vkládáme do stránek a vyřizujeme různé důležitosti, které jsou potřeba.

Před námi je už městečko Aarhus. Poměrně velké město, na zdejší poměry, je dost průmyslové a v přístavu je nejen ohromná spousta plachetnic, ale i velký průmyslový přístav.

Na silnici potkáváme značku bydlíka a samo sebou se jedeme podívat, copak nám tam nabídnou. Servisní místo s možností zbavit se všeho nepotřebného a dlouhou hadici s pitnou vodou.

Vody máme dost, ale včera ráno jsem si namočila do velkého modrého kýblu hromadu utěrek, vezu je vzadu v garáži pod poklicí. Pěkně se mi odmočili. Na radu zkušenější kolegyňky Ály vezu s sebou sodu na prádlo a jelena. Vroucí voda+ prášek + soda +jelen + zvon + jeden den = čisté utěrky.

Tak aspoň, když už nabízejí, využívám jejich vodu na máchání, ale budu muset utěrky pověsit do sprchového koutu. Tady se nehodí je věšet u auta, ale na sluníčku a ve větru to by bylo jiné sušení. Sluníčko by mi je hezky vybělilo, vítr navoněl, ale tady bych si připadala hodně blbě.

Večer stojíme v přístavu kousek od kempu za 150 Dk, pěkně ukrytý před větrem. Spolu tu s námi stojí několik bydlíků. Taky šetří korunky. Je slunečno, je krásně, ale vítr, a to jsem si myslela, jak bylo na Krétě větrno.

Dnešní trasa je : 114 km

Hedensted-aarhus-12-7-2017-ujeto-114-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ