int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.4.2017 Euburg an der Donau - NSR

Dneska zůstáváme na místě. Máme kolem sebe spoustu bydlíků.

P4010001

Napočítala jsem jich 16 a všechno to jsou Němci. Parkoviště je velké a podle nás se sem vejde až 100 aut. Každopádně si zvykáme na společnost a zvykáme si na to, že stále někdo odjíždí a přijíždí.

P4010006

Jedeme okolo Dunaje na půldenní výlet. Svačinkou sebou, čaj do termosky, jablíčko, tak to už je taková samozřejmost.

P4010014

Tentokrát jsme to posunuli o patro výš a vzali sebou tenkou deku na sezení. Dunaj a jeho břehy jsou ohromným útočištěm pro ptactvo, všechny možné druhy kachen, labutí a volavek.

P4010011

Hlavně bobři. Těch tu bude hodně. Jen nám zůstává rozum stát, do jakých obrovských stromů se pustí. Popadané monumentální duby, okousané a skácené.

P4010017

To je úplně mimo naše chápání, jak musí mít bobr zuby ostré a jak je výkonný. Je nádherný den a tak si ho užíváme. V okolí Dunaje je spousta cyklostezek a cykloturistika je tu velmi rozšířená. V létě to musí být ještě umocněné tím, že se dá v Dunaji vykoupat a spousta kamenných schodišt do vody láká k vykoupání.

P4010024

Tak, teď je to jasně ledové, ale v létě, to musí být příjemné osvěžení. Na závěr si zajíždíme na kraj města, kde je prodejní centrum s několika známými obchody. Nás hlavně zajímá poslední tip na internet, Aldi. Už máme skoro všechny hlavní operátory zmapované a na upozornění Petry, by mohl být Lidl a Aldi nejvýhodnější. Jakmile v květnu pojedeme na sever, budeme internet pro Německo řešit a musíme mít přehled, jak a u koho si pořídit sim kartu na dobu budoucí.

P4010007

Ovšem rozdíl v tarifech je ohromný a hlavně, ještě čekáme na novou úpravu tarifů podle nařízení EU. Ta bude pro nás hodně zajímavá. Jsme jen zvědavý, jestli na změnách vyděláme, nebo proděláme. Toď je velká otázka a docela jsem zvědavá, jaká bude odpověď. 

P4010019

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ