int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



20.4.2017 Benešov - ČR

V bance, kde jsme byli kvůli eurovému účtu, jsme měli ještě jedno velké sezení a to kvůli našemu Spoření na důchod, tzv. druhému nebo třetímu pilíři a žádné změny se neudály, to je pro nás to nejlepší zjištění.

P4230112

Ovšem, opět jsme zažili jednu humornou příhodu s nádechem hororu. Na dotaz na pobočce, kde máme spoření na důchod nám paní referentka zjišťovala u kolegy referenta, kdy můžeme o vše u nich žádat a ještě lépe, kdy musíme mít na účtu všechny prostředky. Naše paní referentka hned volala kolegu referenta, který to má na centrále na starost, naše paní referentka si nebyla jistá, tak kolega referent z centrály jí sdělil, že nejdříve o výplatu předdůchodu můžeme žádat v 60 letech. Jelikož jsme byli na pobočce dříve než na sociálce, tak v nás hrklo jako v pendlovkách, protože to se museli velmi změnit podmínky. Jelikož odebírám do pošty všechny vydané a avízované změny a informace z ČSSZ, musela mi informace nějak uniknout. Správně bychom měli žádat v 58 letech což je oněch pět let kdy jdeme v 63 do důchodu.

P4230114

Na dotaz, jestli se změnila doba odchodu do důchodu, proběhl další telefonát, nezměnila. Na dotaz, jestli se teda změnila doba, po kterou mohu žádat tedy oněch max 5 let, proběhl další telefonát, a nezměnil. V tom případě, povídám paní reference, to Vašemu kolegovi nějak nevychází. Protože ať se to někomu líbí nebo nelíbí, 63 bez 5 je podle mého 58. Což uznala i naše paní referentka a jala se volat raději jinému panu referentovi, který snad bude vědět více. Minimálně, bude umět počítat do sta. Samozřejmě, náš velmi složitý a náročný výpočet 63-5 = 58 je správný a nám spadl kámen ze srdce. V tu chvíli bych vraždila. To je přesně to, o čem už jsem se několikrát zmínila. Boj s úředníky je nekonečný a mnohé bitvy jsou o nervy a velmi sofistikované. Nejhorší je, že my potřebujeme informace od lidí, kteří jsou na tento produkt speciálně školený, kteří mají mít ty nejčerstvější informace, ale bohužel, mnohdy opak je pravdou.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ