int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.4.2017 Chmelná - ČR

Ještě, než se začnu rozepisovat, chtěla bych poděkovat kolegům, Marcele a Josefovi z Kladna, kteří nás upozornili na nesrovnalosti v mém popisu předdůchodu a předčasného důchodu.

P4230139

Z jejich zkušenosti se předčasný důchod může čerpat jen tři roky před řádným odchodem do důchodu, a i když je částka trvale ponížená, valorizace se letos dočkali. Samozřejmě, předpokládám, že pokud by to kohokoliv zajímalo, určitě si ověří informace z více zdrojů. Můj popis je jen informativní a protože vím, že pár lidí se o totéž zajímá, je dobré mít informací co nejvíce. Hlavně, že tady ty možnosti vůbec jsou. Zrovna tak naše zkušenost se založením eurového účtu může být v jiné bance jednodušší, lepší, levnější.

Další den úprav, oprav a příprav. Avizovaný pěkný den je tady. Windyty se nezmýlila a skutečně je krásně, teplo a déšť by měl přijít až pozdě večer.

P4250142

Zdenda vymontoval celý výfuk a už jen při prvním pohledu je vidět, kolik chudák dostal ran, a to se snažíme být co nejopatrnější. Bohužel, díky dvojité podlaze jsme strašně moc nízký, a hlavně zpomalovací pásy ve městech jsou pro nás mnohdy velkou pastí. To si pak Zdenda najíždí všelijak šikmo, jen abychom přejeli co nejlépe, ale bohužel. Občas se to nedaří, a to pak drhneme bříškem. Další díl je DPD filtr, filtr pevných částic a tady asi někde možná bude problém. Lambda sondy a jedna z nich je možná špatná. To uvidíme v pátek.

Stále nám svítí kontrolka, že se něco děje, ale nevíme co. Samozřejmě. Nejdříve byla domněnka, že by to mohly být žhavící svíčky, ale protože se po vymazání chyby opět rozsvítí kontrolka velmi nepravidelně, žhavící svíčky to asi nebudou. V pátek jsme objednaný ve Fiat servisu v Humpolci a snad závadu objeví a snad nebude nijak vážná.

Tam už nás znají, jezdili jsme tam na záruční servis, ale už jsme samo sebou po záruce, tak se jen tiše modlím. Tak, Zdenda vše ošmirgloval, napustil a nově natřel. Spodek už je napuštěný a vyglancovaný, tak jen zjistit a opravit závadu a můžeme vyrazit.

Koupili jsme novou baterku do auta. Další výdaj, ale s tím jsem počítala. Původní baterka je opravdu původní a podle odhadu může mít nějaký čtyři až pět let. Pravdou je, že už nás dost zlobila a několikrát jsme jí museli na cestě nabíjet abychom vůbec odjeli. Takže, náhrada byla v plánu, jen jsme se rozhodovali kdy. Velitel vozu zavelel, že nastal čas, a tak jí máme novou. 

Ještě přišlo na pořad dne přetěsnění okna, kterým nám zatékalo. 

Toto léto nás čeká Polsko, země zaslíbená, Německo, země pro nás méně přítulná a Dánsko.  V Dánsku budeme víc jak měsíc a mám z toho docela obavy. Zvěsti o drahotě potravin mě vedou k druhému zavařování masa na cestu.

Za vydatné pomoci a asistence kamarádky Milušky mám zavařených 10 sklenic vepřového masa jako železnou zásobu. Problém je, že všichni, kteří v Dánsku putovali, tam byli velmi krátce a zásoby většinou stačili, jenže my tam budeme poměrně dlouho a potraviny nakupovat budu muset.

Takže si sebou vezu jen takovou rezervu. Nemá cenu vézt nějaké mega zásoby, protože pak je to znát na spotřebě nafty a kouzlo úspor se vytrácí. I tak už jsme přetížený. Zavařené maso je skvělé, výborné. Přestože jsem použila jen čistou vepřovou plec, nahoře se stejně udělá špunt z tuku, který použiju pod cibulku, a tak různě.

No, využití je spousta a asi nemá cenu to nějak dál rozebírat. Každopádně, zavařené maso mě dost pomohlo při našem putování po Norsku, ale jinak je zbytečné se do toho pouštět. Teda asi kromě Chorvatska. Pomaličku se nám blíží doba odjezdu. Máme v plánu odjet hned po prvním květnu. Jediné co nás může pozdržet je závada na motoru, ale tiše doufám, že závada nebude nic tragického.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ