int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.5.2017 Vlašim - ČR

Těžko říct, jak by to bylo lepší, ale výlet do Vlašimi na báječné oslavy prvního květnového dne se speciálně pro mne, stal velkým utrpením.

P5010233

Hlava bolí a celé dopoledne se snažím marně odhadnout, kolik že těch permoníků v hlavě vlastně mám.

P5010230

Tradičně se vracíme právě na parádní oslavy ve Vlašimském parku, které jsou snad rok od roku hezčí.

P5010227

Alespoň, my je máme opravdu rádi a celý návrat směřujeme právě k tomuto datu. Vlašimský zámek s přilehlým parkem je dějištěm několika scén, kde se odehrávají různé koncerty, vystoupení a hry pro

P5010232

Tady je totiž to úžasné, že je to v areálu velikého parku, kde jen na pár místech dojde k nahromadění návštěvníků, ale jinak, je to úžasná procházka.

P5010244

Samozřejmě, nejvíce atrakcí a velké podium je kousek od hlavní brány, ale pak tu máme parkur s přehlídkou koňských krasavců, bývá tu přehlídka dravců, na potoce se zájemci mohou projet na raftech.

P5010249

Zkrátka, každý sem míří a jak se blíží poledne, zaparkovat ve Vlašimi se rovná drobnému zázraku. Přeci jenom jsme v menším městě, kde se skoro všichni znají, a tak zdravení a povídání nebere konce.

P5010235

V údolí řeky Blanice byl majitelem panství Karel Josef z Auersperg, který koncem 18. století zde se svojí chotí nechal vybudovat rozsáhlý park plný romantických staveb a zákoutí. Tak vznikl kouzelný Čínský pavilon a nádherná bělostná stavba Starého hradu.

P5010263

Vše se dá velmi příjemně projít podél říčky Blanice. Nyní vlastní zámek s parkem město Vlašim a opravdu se naprosto skvostně starají o dřeviny, říčku, louky a stavby. Je to veliká starost pro město, ale jak vidíme, Vlašim se opravdu snaží. Spousta lidí je nesmírně spokojená. Hlavně, svítí sluníčko, a to je nejdůležitější. Krásnější odpoledne jsme si nemohli přát.

Když slavnosti, tak samozřejmě perníková srdce a spousta dobrot pro děti. Mnoho a mnoho stánků s pivem a klobásy se pečou snad na každém kroku. Nicméně, jak je vidět, i to je málo. Ohromné fronty jsou dokladem, že si každý rád koupí pivko nebo klobásu.

P5010237

Poslední setkání s přáteli a jestli to zítra dobře dopadne, už odjedeme.  

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ