int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.5.2017 Turnov - ČR

Druhým setkáním byli Sedláčkovi Ála se Zdendou  v Turnově. Přátelé, se kteří se vídáme na cestách a kterých si velmi vážíme. Cestovatelé, kteří se nepotřebují chlubit svými zážitky a znalostmi.

Oni to zkrátka umí a máme se od nich hodně co učit. Pomaličku můžeme i my dát drobnou radu, ale spíše je to o tom, že Ála mě pokaždé něčemu přiučí a Zdenda zase umí jiné věci, které zase zajímají mého Zdendu. Jako třeba, zpracování videí z cest a s tím související instruktáž.

Teď nově jsme dostali na vyzkoušení katalog ACSI kempů z minulého roku. Sami si plánujeme katalog koupit, ale nevíme, jestli bude mít pro nás nějaký význam. Katalog je rozdělen do dvou velkých knih, které obsahují celkem 12 tisíc kempingových míst a Stellpalců velmi přehledně uspořádaných. Celé to stojí 25.95 Eur a součástí je ještě karta ACSI na slevu na parkování v kempu, pokud je teda placené. Karta platí vždy jen jeden rok a je součástí katalogu. Samozřejmě se dá celý katalog stáhnout jako aplikace do počítače, ale nám, stejně jako Sedláčkům nejvíce vyhovuje tištěná forma.

Hlavně, pro nás je to velmi přehledné a katalog je tak vždy při ruce. Existuje ještě strašná spousta různých aplikací na vyhledávání parkování v Evropě, ale ty, které jsou dostupné pouze s podporou internetu jsou pro nás nevhodné. Pokud nemáme permanentní a laciný přístup na internet, tak jsou vyloženě k ničemu.Mimochodem, stále hlídáme změny a nabídky našich operátorů k plánovanému rušení tarifů v souvislosti s přechodem na jednotný tarif českého operátora.

To, co platí u nás by mělo platit v celé EU. Jenže, problém je v tom, že my nepotřebujeme volání zdarma, my nepotřebujeme sms zdarma, my potřebujeme data. To, že si zavolám ze zahraničí za cenu, jako bych volala doma je sice hezké, ale je nám k ničemu. Volat mohu přes skype za velmi slušnou cenu, volat mohu přes WhatsApp zadarmo, pokud je nouze nejvyšší mohu volat klasicky a na to máme do rezervy koupené karty, ale co potřebujeme, je připojení k internetu a to zatím vypadá dost tragicky. Včera mi zrovna přišla do mobilu nabídka od Tmobile, kde nám s velkou slávou sdělují, že máme internet s mrzkým příplatkem +1,63 Kč za MB ke stávajícímu tarifu. Pokud jsem to správně pochopila, tak si doma koupím internet pro ČR a pak se v zahraničí k tomu všemu ještě připočítává příplatek za každý MB.

Skvělé. Jen pro srovnání. Za předpokladu, že jeden GB má 1000 MB mě zakoupení internetu v Čechách a jeho použití v zahraničí vyjde velmi draze. Doma jsme se zajímali kolik internetu a za kolik korun si můžeme koupit. Naši operátoři se velmi vzácně shodují, a tak je nebudu podezírat z kartelové dohody. Všichni unisono nabízí 1,5 GB za 400,- Kč. Hovořím o ceně bez závazků, to znamená, nechci platit paušál. Zkrátka, přijedu domů na dva měsíce a potřebuji si koupit připojení na internet jen na ty dva měsíce. Pokud se rozhodnu pro jednoho ze tří operátorů, kteří mají absolutně stejnou nabídku a liší se jen způsobem dobytí, tak vyjedu za hranice a ten svůj objem dat chci využít, spotřebovat, prointernetovat. Ostatně, proto jsem si ho koupila. A tady přichází to maličké navýšení, o kterém vlastně není skoro potřeba mluvit, protože mrzkých 1,63 Kč za MB navíc nestojí vlastně ani za řeč.

Jenže, pokud skutečně platí, že jeden GB má tisíc MB tak je v tu ránu cena omračující. Zaplatili jsme 400,- + 2.445,- Kč příplatek a kterém, jak se Tmobil domnívá, nemá cenu skoro ani hovořit. Pokud bych se překoukla anebo spletla, což samozřejmě nevylučuji a jeden GB by měl mít jen 100 MB tak i tak by cena byla 400 + 244,5 Kč. Nebudu popisovat jednotlivé země a ceny, to se snažím uvést v kartě Internet na cestách, ale jen pro srovnání v Itálii jsme měli k dispozici 5GB za 10 Eur, v NSR máme možnost v Lidl 5 GB za 15 Eur.

Takže pokud si to celé propočítám na cenu jednoho GB, bylo by určitě dobré si ještě počkat na další akce a úpravy tarifů. Mimochodem, Ti, kteří se rádi pobuřují nad cenami našich operátorů by vůbec neměli jezdit do Estonska. Tam to je vyloženě na kolaps. Tak laciný internet se nedá pořídit nikde, a ještě možnost připojení volné WIFI na každém rohu je opravdu k naštvání.

Dnešní trasa je 68 km

Dubice-turnov-4-5-2017-ujeto-68-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ