int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.5.2017 Polanica Zdroj - Pl

Dneska už spíme v Polsku. 

Bereme to na hranice uzoučkou silnicí, která je vlastně jen přechod pro místní. Paráda. Hraniční přechod bychom málem vůbec nepostřehli. Jen díky tomu, že mám připravený aparát v ruce a číháme na značku, že už jsme v Polsku, velmi lehce bychom projeli k sousedům a najednou se objeví nápisy v polštině. Parkujeme v malém městečku Polanica. Zítra se podíváme, jestli se nám tady podaří vyměnit eura na zlotůvky. Zatím je nijak nepotřebujeme, máme vše důležité v autě, ale bylo by dobré mít v peněžence víc jak 7 Zl, což je tak na dvě zmrzliny.

Pomalu se dostávám zase do běžného psaní cestopisu. Polsko je, nebo alespoň při prvním a druhém průjezdu bylo, pro nás zemí zaslíbenou. Německo asi, možná, bude maličko horší a na Dánsko jsme velmi zvědavý. Polskem projedeme až do Sopot, kde jsme skončili, napojíme se na moře a jedeme dál. Dánsko máme v plánu objet celé podél pobřeží. Většina cestovatelů prolétne Dánskem při cestě do Norska. Uvidíme, jak to půjde. Plánované setkání se Zdeňkem a Álou u Oresundského mostu nebo někde na trase bude skvělé a už teď se těšíme na další srazík. Oni jedou tradičně na ryby do Norska a potkání by mohlo vyjít. Pro nás není problém se kousek někam přiblížit, času bude dost a dost a počkat můžeme také. Faktem je, že do Norska bychom se okamžitě vrátili a pravdou je, že jsme docela dost uvažovali a druhé cestě.

Budeme na dostřel Švédska, a to už je jen skok do Norska. Ostatně, v Turecku jsme byli taky dvakrát a Norsko a Švédsko by si zasloužilo mnohem větší a delší návštěvu. Nicméně, máme plán a ten by se měl plnit. Někdy je lepší nemít žádný plán a jen tak se toulat, kam nás srdéčko táhne a kde se nám to líbilo. Jenže, kromě jedné země bychom se velmi rádi vrátili skoro na všechna místa, která jsme projeli a kam jsme se ve vnitrozemí nedostali. Nádherné Estonsko, příjemné Turecko, kouzelné Řecko, Itálie a tak dál, a tak dál. Jak já říkám, každá mince má dvě strany a ta naše mince, není výjimkou. 

Dnešní trasa je 40 km

Kounov-polanica-zdroj-6-5-2017-ujeto-40-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ